HAFIZ FABRİKASI GİBİ KUR’AN KURSU 

HAFIZ FABRİKASI GİBİ KUR'AN KURSU 

Kahramanmaraş'ta bulunan Akdeniz Bölgesi’nin en büyük Kur’an kursu konumundaki ‘Müftü Muhamet Gevher’ Kur’an Eğitim Merkezi’nde her yıl 25 öğrenci hafız oluyor 

26 Ağustos 2017 - 18:13

Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı eğitim merkezine Türkiye’nin birçok ilinden öğrenciler hafız olmak için geliyor
Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğü Muhammet Gevher Kur’an Eğitim Merkezi yılda 25 hafız yetiştirerek eğitim hayatına devam ediyor. 165 öğrencisiyle Akdeniz Bölgesi’nin en büyük Kur’an Eğitim Merkezi olma özelliğine sahip eğitim kurumuna, Türkiye’nin birçok ilinden gelen öğrenciler hafız oluyor. Hem yatılı hem de gündüz eğitimi alan öğrenciler, birçok sosyal aktivitelerden de yararlanıyor. 
Türkiye genelinde yapılan yarışmalarda birçok derece elde ettiklerini dile getiren Kur’an Eğitim Merkezi Müdürü Selehattin Akkurt, “Hafızlık alanında alt yapısı en iyi illerden biriyiz” dedi. Akkurt, “Şuanda öğrencilerimizin içerisinden yüzde 15'i şehir dışından geliyor. Van’dan, Şırnak’tan, Batman’dan ve Şanlıurfa’dan var, hatta batı illerimizden gelen öğrencilerimiz bile var. Kahramanmaraş’taki hafızlık eğitimi ön planda şuanda, bunu bilerek gelen öğrencilerimiz bunlar. Alt yapıyı araştırıp çocuklarımızın hafızlık eğitimi daha iyi alabileceği yer neresi diyen vatandaşlarımız bu Kur’an kurslarımıza öğrenci gönderiyor. Türkiye’de birçok defa Türkiye birinciliği, Türkiye ikinciliği, Türkiye üçüncülüğü şeklinde hem güzel okumada, hem de hafızlıkta derecelerimiz var. Mesela 2012’de Türkiye birinciliği, 2013’te Türkiye üçüncülüğü, 2015’te yine Türkiye üçüncülüğü şeklinde Rize’de yapılan yarışmada yakın zamanda derecelerimiz var" dedi.
Hafızlık eğitimini sürdüren Mehmet Ali Sarıtürk, “Hafızlık çok güzel bir şey, ilk başlarda ailenden uzakta olduğun zaman biraz zorlanma oluyor. Daha sonra biraz alışınca bırakası gelmiyor insanın, çok güzel bir şey hafızlık” dedi.
Diğer hafız adayı Hulusi Acaboğa da hafızlık yapmak isteyenlere “Tavsiyem olur yapsınlar” dedi, “Hafızlık güzel bir şey, ilk başta zorlanıyorlar ama sonuçta yapıyorlar yani. Yapanlar da çok. Güzel bir şey, tavsiye ederim herkese” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Kalp Sağlığınız İçin Düzenli Kontrollerinizi İhmal Etmeyin
Kalp Sağlığınız İçin Düzenli Kontrollerinizi İhmal Etmeyin
https://www.alexa.com/siteinfo