Çocuklarınızı Grip Salgınından Koruyun

Kahramanmaraş Özel Sular Vatan hastanesi çocuk sağlığı hastalıkları uzmanı Doktor Tuğba Zekiye Alper, çocuk sağlığı hakkında açıklamalarda bulundu.


Çocuklarınızı Grip Salgınından Koruyun

Uzman Doktor Alper, “Günümüzde ciddi gribal enfeksiyon salgını var.  İnfluenza salgını var, çocuklarımızın boğazına baktığımızda semptomlarını değerlendirdiğimizde gribal enfeksiyon geçirdiğini anlayabiliyoruz.  Bu dönemde bizim özellikle 1- giyinme 2- yediğimiz içtiğimiz yiyecekler 3- bulunduğumuz ortam çok önemli. Kılık kıyafet konusunda kesinlikle doğal şeyler giymek lazım. Yapay sentetik şeylerden çocuklarımızı uzak tutmak lazım.”dedi.

“Ara öğünleri iyi değerlendirmek lazım”

Çocuklar için ara öğünlerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Doktor Tuğba Zekiye Alper şunları söyledi: “Çocukları yemek konusunda da üç ana öğünü atlamamak lazım. Öğünleri mutlaka güzel değerlendirmek lazım. Mesela mandalina portakal gibi c vitamini içeren havuç gibi a vitamini içeren meyveler mutlaka sebze tüketmeliyiz. Ara öğünlerimizde kuru yemiş tüketmeliyiz, fındık, fıstık, badem, ceviz ara öğünlerimizde mutlaka bulunması gereken öğünlerdir. Özellikle Göksun ilçemizde çok ciddi alerjik bronşit vakaları var. Kahramanmaraş’ın da havası da alerjiye yatkınlık yaratıyor. Okul çağı çocuklarında da şu çok önemli; koşuyorlar terliyorlar, ailelere diyorum ki: mutlaka yedek çamaşır bırakın. Çocukların yanına sınıf anneleri o çamaşırları mutlaka değiştirsin, yedek kıyafetlerini değiştirsin. Okulda hasta olan çocuğunu aileler göndermemesi gerekiyor. Bazen bakıyorum çocuk su çiçeği geçiriyor, top havuzunun içerisinde oynuyor, çocuk gribal enfeksiyon geçiriyor. Kalabalığın ortasında en orta yerde duruyor. Yani öncelikle bizim kendi çocuğumuz hastalandığında bile toplum adına ya maske takmak ya çocuğu kalabalık ortamlara salmamak gibi bir takım önlemler almak lazım ya da kendi çocuğumuz hasta olmasa bile kalabalık ortamlara mümkün mertebe az sokmak lazım.”