MAHÇİÇEK’TENMEVLİD KANDİLİ KUTLAMASI

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Mevlid Kandili sebebiyle bir mesaj yayımladı.


MAHÇİÇEK’TENMEVLİD KANDİLİ KUTLAMASI

Mesajında Başkan Mahçiçek, “bu özel günlerimiz bizler için bir fırsattır, kardeşliğimizi, paylaşımlarımızı pekiştirmeli ve afvü mağfiretimiz için dua etmeliyiz” diyerek, sözlerine şöyle devam etti.

“Tüm Alemlerin Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa’nın (sav) dünyaya gelişinin günü olarak kutladığımız Mevlit Kandili’nde, tüm insanlık için dua etmeli, kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz.

İnsanların zulmünü her geçen gün artırdığı bu dünyada Peygamberimiz de cahiliyye döneminde dünyaya gelmiş ve yaşanan kötü hadiselere son vermiş, İslam nurunu kıyamete kadar sönmemek üzere yakmıştı.

Bizler de O’nun izinde olarak Peygamberimizin bize öğrettiği yolda, tüm yaratılanlara merhamet ve şefkat içerisinde adaletle davranmalı ve Asr-ı Saadet devrindeki huzuru yakalamak için çaba göstermeliyiz.

Peygamberimizin öğretileri insanca, kardeşçe yaşamanın metodlarıdır. Bu tüm dünyada geçerli evrensel ilkelerdir aslında. Peygamberimizin yaşantısını iyi araştırmalı, öğrenmeli ve çocuklarımıza da öğretmeliyiz.

Mevlid Kandilimizitebrik eder, Peygamber Efendimiz (sav)’ın örnek şahsiyetini ve medeniyetini yakından tanımamızı ve hayatımıza yol gösterici olmasınıCenab-ı  Allah’tan niyaz ederim.”