BAŞKAN GÜNGÖR MÜJDELERİ PAYLAŞTI

Başkan Güngör; “Tekke’de TOKİ ile kentsel dönüşüme başlıyoruz. Gayberli’deki riskli alan için yeni konutlar inşa edilecek.


BAŞKAN GÜNGÖR MÜJDELERİ PAYLAŞTI

Başkan Güngör; “Tekke’de TOKİ ile kentsel dönüşüme başlıyoruz. Gayberli’deki riskli alan için yeni konutlar inşa edilecek. Kapalı Çarşı’da cephe iyileştirme çalışması başlıyor. Kale, yılbaşına kadar ziyarete açılıyor. Kılavuzlu’ya Millet Bahçesi inşa edeceğiz. Önsen Köprüsü’nü TOKİ ile işbirliği içerisinde inşa edeceğiz. Asfalt çalışmalarımız yeni sezonda daha da hızlanacak. Trabzon Caddesi’nin altyapı ve parklanma sorununu kısa sürece çözeceğiz.”

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AKSU TV canlı yayınına katıldı. Şehir genelinde devam eden çalışmalardan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyaretine, vatandaş anketlerinden planlanan projelere kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Güngör, müjdeleri de bir bir paylaştı.

 

BÜYÜKŞEHİR BİRİM SAYISI

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Etkin bir teşkilat yapısı için çalışma gerçekleştirdik. Birimler arasından koordinasyonun güçlenmesi için birim sayısını 31’den 16’ya düşürdük. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet alanına uygun bir modeli hayata geçirdik. Bu modelimizle aynı zamanda bütçemizde önemli bir tasarruf sağlıyoruz.”

 

HİZMET ARAÇLARI TASARRUFU

“Adaylığımız sürecinde araçlarla ilgili ciddi tenkitler alıyorduk. Araç sisteminde havuz modeline geçtik. İhtiyaç analizimizi gerçekleştirdik. KASKİ ve Büyükşehir’de 145 adet hizmet aracını azalttık. Yıllık 7 Milyon TL tasarruf sağladık. Hizmet araçlarını havuz modelinde kullandırıyoruz ve sürekli takip ediyoruz. Mercedes marka makam otomobilinin de satışını gerçekleştirdik.”

 

MECLİS VE KOMİSYON ÇALIŞMALARI

“İlçe belediye başkanlarımıza, Meclis üyelerimize ve komisyon üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Üst düzey bir koordinasyon içerisinde çalışıyoruz. Tanımlı görevler dışında komisyon ve meclis üyelerimize sürekli irtibat halindeyiz. İstişarenin ilk mekanizması, karar organı olan belediye meclisidir. Her gün bir meclis üyemiz nöbetçi oluyor. Meclis üyemizle ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu uygulamamız da belediyelere örnek bir uygulamadır.”

 

2019 – 2024 PLANLAMASI

“Biz Stratejik Planımızı öncelik sıramıza göre hazırlıyoruz. Şehrin aktörleri ve hemşerilerimizle önceliklerimizi belirliyoruz. Şehrimizin beklentisi bizim için çok önemli.İhtiyaçları istişare ederek ortaya koyduk. Milletvekillerimiz, teşkilatlarımız ve ziyaretlerimizde aldığımız taleplerle bu projeleri 11 başlık altında topladık. Milletvekillerimize sunum yaptık. Ardından meclis üyelerimize, parti teşkilatlarımıza ve hemşerilerimizin görüşlerine sunduk. Önümüzdeki 5 yıllık sürece göre planlamamızı yapıyoruz.”

 

YATAY MİMARİ

“Partimizin manifestosunun önemli başlıklarından biri de imar planları ve yatay mimari. Bütüncül bir bakış açısıyla çalışmalar sürdürüyoruz. Şehrin kimliğini ortaya koyacağız. Şehrin merkezinde yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç var. Hasancıklı, Alıçsekisi ve Önsen bölgesinde imar planı çalışmalarını başlattık. Yatay mimari ve mahalle kültürünü yansıtacak planlarımızı inşallah kısa sürede tamamlayacağız.”

 

TEKKE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ

“Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ımızda merkezdeki yaklaşık %40’lık yapının yenilenme ihtiyacı var. En önemli konulardan biri Yusuflar Mahallesi. Tekke’yi TOKİ desteğiyle dönüştüreceğiz. Hak kaybı oluşmayacak. İnşallah yeni yılın ilk çeyreğinde bu süreci başlatmış olacağız. Gayberli’de riskli bir alan var. Bu bölge için ilk etapta 300 konut inşa edilecek ve bölgedeki hemşerilerimizin taşınması sağlanacak.”

 

TARİHİ DOKUNUN ORTAYA ÇIKARILMASI

Şehrimizin tarihi kimliğini ortaya çıkaracak önemli projemizde süreci başlattık. Şehrimiz kadim bir tarihe sahip. 7 bin yılı aşan bir dönemden bahsediyoruz. Kapalı Çarşı, Kale, Ulu Cami, Sarayaltı, Valilik, Germenicia, Kültür Parkı ve Tekke’yi içine alan bölgeyi bütüncül bir bakış açısıyla ele alıyoruz. Tasarım çalışmalarımıza başladık. Projeyi hazırlayıp önümüze hedefler koymayı, etaplar halinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu tarihi dokunun ortaya çıkarılması, yurt içi ve yurt dışı ziyaretçi sayımıza çok önemli katkı sağlayacak” diye konuştu.

 

KAPALI ÇARŞI’DA ÇALIŞMA BAŞLIYOR

Kapalı Çarşı’da cephe yenileme çalışmasının başlayacağını da açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kapalı Çarşı’nın cephe iyileştirme çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımızın desteğiyle projemize hızlı bir şekilde başlayacağız” dedi.

 

YILBAŞINA KADAR ZİYARETE AÇILIYOR

Başkan Güngör, “Tarihi Kahramanmaraş Kalesi şehrimizin sembol yerlerinden biri. Milli mücadelemizde de önemli bir yere sahip. Ekim ayında kuruldan evre düzenleme onayını aldık. Bölge koruma alanı olduğu için her bir işlem kurul iznine tabi. İnşallah yılsonuna kadar kalemizi ziyarete açmış olacağız. İçerisindeki müze ile ilgili imar komisyonumuz da dahil olmak üzere istişare ettik.”

 

 

KILAVUZLU MİLLET BAHÇESİ

“Kılavuzlu şehrimizin girişinde. Projemizi 1 milyon metrekare alan içerisinde hayata geçireceğiz. Önümüzdeki yıl çalışmalara başlayacağız. Tüm aktiviteleri içeren, şehrimize yakışacak bir Millet Bahçesi olacak.”

 

ÖNSEN KÖPRÜSÜ

“Şehrimizin yeni gelişme alanları var. Önsen bölgesinde yaklaşık 60 bin hemşerimiz yaşıyor. Şuan baraj kolu sebebiyle şehir merkezine ulaşım 22 kilometre. TOKİ’nin desteğiyle bu köprüyü inşa edeceğiz. Bu köprü 22 kilometrelik yolu 10 kilometreye indirecek. Bu projemiz aynı zamanda da Önsenbölgesinin cazibesini artıracak.”

 

AKSU ÇAYI

“Şehrimiz önemli bir ölçüde sanayi şehri. Burada Akşu Çayı ile ilgili bir çevre kirliliği sorunumuz var. Herkes taşın altına elini koyacak. Valiliğimiz, Sanayicilerimiz, Bakanlığımızla bu kirliliğin önüne geçeceğiz. Görüşmelerimizi yaptık. Denetimler yapılacak.”

 

ASFALT ÇALIŞMALARI HIZLANACAK

“Şehrimizin Ulaşım Master Planı’nı hazırlıyoruz. Ulaşım çeşitliliğini bu plana göre gerçekleştireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle de ilgili olarak 6 bin 500 kilometreye yakın bir yol ağımız var. Çalışmalarımız için 30 Milyon TL’lik bir kredi desteği olacak. Asfalt ve yol yapımı ile lgili de çalışmalarımızı hızlı bir şekilde halledeceğiz.”

 

İLÇELERE MİLLET BAHÇESİ VE MİLLET KONAĞI

“İlçelerimizin ihtiyaçlarını ortaya koyduk. Sayın Bakanımız ilçelerimize çok önemli müjdeler verdi. Göksun, Pazarcık, Çağlayancerit ve Andırın’da millet konağı ve millet bahçesi yapımı için proje çalışmalarını başlattık. Belediyelerimizle iş birliği içerisinde bu çalışmalarımızı da hayata geçireceğiz.”

 

EKİNÖZÜ İÇMELERİNE TESİS

“Ekinözü içmecelerinde DOĞAKA kalkınma ajansı ile ortak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Konaklama imkanı da sağlayacak bir projeyi bu. Aynı zamanda aşağı içmelerde de Bakanlığımızın desteğiyle turizm konaklama tesisi inşa edeceğiz.”

 

ELBİSTAN’A ÖNEMLİ YATIRIMLAR

“Elbistan ilçemizde tarihi dokunun ortaya çıkarılması ile ilgili Bakanlığımızın desteği olacak. Kara Elbistan bölgesinin dönüşümü için bir alan tahsis edilecek. Elbistan Pınarbaşı özel çevre koruma alanı ilan edilecek ve bölge Millet Bahçesi olacak.Elbistan Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi projemizi başlatıyoruz. Afşin belediye iş hanının dönüşümü için bakanlığımız tarafından destek sağlanacak. Elbistan, Afşin, Ekinözü, Nurhak ve Göksun’u kapsayan 100 milyonluk Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi için de destek alacağız. Süreci başlatıyoruz.”

 

YEDİKUYULAR KAYAK MERKEZİ

“Yedikuyular Kayak Merkezi şehrimizin önemli yerlerinden biri. Önceki dönem belediye başkanımıza bu proje için teşekkür ediyorum. Tesislerde ziyaretçi sayımızı artırmalıyız. Yol kenarlarında düzensiz olan satış yerlerini kaldırıyoruz. Yerine yeni satış evleri inşa ediyoruz. Bu bölgeye şehir dışından gelen ziyaretçiler için konaklama ve bunun yanında ilave pistler için çalışmamızı başlattık.”

 

GERMANİCİA ANTİK KENTİ

“Germenicia şehrimiz için büyük bir zenginlik. Bölgeyle ilgili görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımız ve koruma kurulu sorumluluğunda olan bir bölge. Bu alanın tekrar gözden geçirilmesi ve alanın daraltılması ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Bölgeyi bir müze alanına dönüştürmeliyiz. Bu anlamda ekibimiz çalışıyor. İnşallah bu konuda da güzel gelişmeler yaşayacağız.”

 

TRABZON CADDESİ

“Şehrimize bütüncül bir bakış açısıyla baktığımızı tekrar ifade etmek istiyorum. Trabzon Caddesi’nde ekibimiz ve uzmanlar bir çalışma yaptı. Yolun altyapısı ve parklanma sorununu kısa vadede kaldıracağız. Hemşerilerimiz ve esnafımızla birebir görüşmeler gerçekleştirdik. Projemizi hazırladık. İnşallah bölgedeki kısmi sorunu gidereceğiz.”

 

100. YIL KUTLAMALARI

“Kahramanmaraş’ımız milli mücadelede ön plana çıkmış bir şehrimiz. Kurtuluşumuzun 100. Yılını Bir değişiklik olmazsa Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kutlayacağız. 12 Şubat’a kadar birçok etkinlik gerçekleştireceğiz.”

 

DONDURMA FESTİVALİ

“Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak festivalimizi erteledik. Şehrimize yakışır bir festivali düzenli bir şekilde gerçekleştireceğiz.”

 

KARDEŞ ŞEHİR ÇALIŞMALARI

“Belediye kanununda iki şehir arasındaki ilişki kardeş şehir olarak belirtilir. Bu literatürdeki adlandırmadır. İki şehrin karşılıklılık ilkesine göre faydalandığı bir platform oluşturmadır bu. Türkiye genelinde bin 500’ün üzerinde kardeş şehir ilişkisi kurulmuş. Türkiye’de de 41 şehrin Çin ile kardeş şehir ilişkisi var. Bizim gerek Türkiye olarak gerekse TBB Genel Sekreterliği görev sürem boyunca gönül coğrafyamızda neler yaptığımız ortada. Şunun altını çizmek istiyorum; biz şehrimizi geliştirmek ve hemşerilerimize hizmet etmek istiyoruz.”

 

CUMHURBAŞKANLIĞI KURUL ÜYELİĞİ

“Sayın Cumhurbaşkanımız şehrimize özel bir ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz hafta Ankara’da Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplandık. Belediyeler ile ilgili bilgileri paylaştık. Şehrimizle ilgili son durumu Cumhurbaşkanımıza arz ettim.”

 

BİRLİKTE ŞEHRİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “Tüm hemşerilerimin belediye başkanıyım. Partimin ilkelerine bağlıyım ve partimin ilkelerinden biri de ayrım yapmadan herkese hizmet etmektir. Hemşerilerimiz müsterih olsun. Birlik ve beraberlik içerisinde başaramayacağımız bir iş yok. Biz sorumluluk makamıyız. Bu şehre hizmet edeceğiz, kaynak oluşturacağız. Cumhurbaşkanımıza, partimize, hemşerilerimize ve ekibimize güveniyorum.”