6. GERİATRİK REHABİLİTASYON KURSU KSÜ TIP’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği Geriatrik Rehabilitasyon Çalışma Grubu işbirliğiyle 6. Geriatrik Rehabilitasyon Kursu düzenlendi.


6. GERİATRİK REHABİLİTASYON KURSU KSÜ TIP’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KSÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kursun açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Dünyada ve ülkemizde sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını ve sağlık alanındaki gelişmelerin ölüm yaşı ortalamasını yukarılara çektiğini belirten Rektör Can, yaşamın her döneminde yapılması gerekenler doğru şekilde yapılırsa kaliteli ve sağlıklı bir yaşlılık geçirilebileceğini söyledi.

Yaşlılığın insan yaşamının doğal ve kaçınılmaz bir süreci olduğunu belirten ve bu konuda yürütülen çalışmalarını KSÜ yönetimi olarak desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Rektör Can, “Toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren bu önemli konuda bilgi, beceri ve birikimlerini bizlerle paylaşan hocalarımıza ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

KSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Perihan Öztürk ise yaşlılığın kaçınılmaz lakin öngörülebilir bir süreç olduğunu hatırlatarak, yaşlılığın getirdiği değişimlerin iyi bilinerek önceden planlanan tedavilerle daha kaliteli yaşam sürülebileceğini belirtti.

Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği Geriatrik Rehabilitasyon Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Yeşim Gökçe Kutsal da 12 yıl önce kurulan Geriatrik Rehabilitasyon Çalışma Grubu’nun amacı ve faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi.

KSÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedat Nacitarhan ise yaşlanma sonucu meydana gelen sorunlar ve hastalıklara karşı daha kaliteli yaşam için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından 4 oturumdan oluşan kurs programına geçildi. Program kapsamında Prof. Dr. Rengin Güzel “Olgu Örnekleri ile Yaşlılarda Boyun Ağrıları”, Prof. Dr. Jale İrdesel “Olgu Örnekleri ile Yaşlılarda Bel Ağrıları”,Prof. Dr. Merih Sarıdoğan ve Prof. Dr. Pınar Borman “Yaşlılarda Osteoporoza Yaklaşım”, Prof. Dr. Rezzan Günaydın “Yaşlılarda Akut ve Kronik Monoartrite Yaklaşım Nasıl Olmalı?”, Prof. Dr. Sibel Eyigör “Sarkopeni Nedir?”, Prof. Dr. Yeşim Gökçe Kutsal “Yaşlılarda Antiromatizmal ilaç Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler”, Prof. Dr. Nurten Eskiyurt“Geriatrik Rehabilitasyonda Temel İlkeler” başlıklı sunumlarını gerçekleştirerek, geriatrik rehabilitasyon yaklaşımları konusunda katılımcılar bilgilendirdiler.Kurs sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.