TARIMSAL KALKINMA İLE BÖLGEYE ÖRNEK OLACAKLAR

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde SeraTarım Organize Sanayi Bölgesinin kurulması planlanan ve bölgenin en büyük domates üretimininyapıldığı Kadıoğluçiftliği mahallesinde Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin açılışı ve hasat günü yapıldı.


TARIMSAL KALKINMA İLE BÖLGEYE ÖRNEK OLACAKLAR

Türkoğlu ilçesine bağlı Kadıoğluçiftliği mahallesinde domates üreticileri tarafından domates üreticilerinin sorunlarının çözümü ve domates üretiminde yeni yöntemlerin kullanılarak verimliliği artırmak için olan kurulan Başkanlığını Necip Duran’ın yaptığı Kadıoğluçiftliği Mahallesi Tarımsal kalkınma Kooperatifi Hizmet Binasının açılışı yapıldı.

1.500 DÖNÜMLÜK ALANA SERA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK

Açılışta bir konuşma yapan Türkoğlu Kaymakamı aynı zamanda Kahramanmaraş YİKOB Başkanı Gürbüz Saltaş: “Kadıoğluçiftliği Mahallemizde örtü altı domates yetiştiriciliği son yıllarda büyük bir artış gösteriyor. Bu gelişmelerle birlikte mahallemizde yüzlerce dönümlük alanda sera tesis edilmiş durumda. Çiftçilerimiz birlik beraberlik içerisinde ürünlerini yetiştirmek ve ürün kalitesini artırarak pazarlama sorunlarını çözmek amacıyla Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurdular. Bu girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu bölgede bir Sera Organize Sanayi kurulması için çalışmalar yürütülüyor. Çitçilerimize kolaylıklar ve bol kazançlar diliyorum.” Dedi.

SERA ALANININ BEŞ BİN DÖNÜME ÇIKARILMASI HEDEFLENİYOR

Türkoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Burç ise konuşmasında: “Kadıoğluçiftliği Mahallemiz örnek teşkil edecek bir gelişmeyle son dört beşyılda seracılıkta ve domates üretiminde bölgeye hâkim konuma geldi. Bu dönemde sera alanı 650 dekarı geçti. Kurulacak olan SeraTarım Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte önümüzdeki beş yıl içerisinde üç ila beş dönümlük bir sera varlığına ulaşılması hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için çiftçilerimize gerekli desteği vermeye gayret edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Kooperatifin açılışına Türkoğlu Kaymakam, Kahramanmaraş YİKOB Başkanı Gürbüz Saltaş, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, Türkoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Burç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Fatih Türkmener, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri Kadıoğluçiftliği Mahallesi sakinleri ve kooperatif üyeleri katıldı.

Kooperatif binasının açılışı sonrasında açılışa katılanlar seralarda ve domates bahçelerinde incelemelerde bulunarak, çiftçilerle görüştüler.