YEDİ GÜZEL ADAMDAN YENİ GÜZEL İNSANLARA

 Kahramanmaraş'ta bulunan bir yıl topluluk olarak 12 ilde teşkilatlanmış ve 2 yıldır da dernek olarak faaliyetlerine devam eden Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği'nin


YEDİ GÜZEL ADAMDAN YENİ GÜZEL İNSANLARA

Kahramanmaraş'ta bulunan bir yıl topluluk olarak 12 ilde teşkilatlanmış ve 2 yıldır da dernek olarak faaliyetlerine devam eden Kitap Yaprağı Eğitim Gelişim ve Farkındalık Derneği'nin yürütmekte olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen Yalnız Ardıç Kitap Kahve projesi yeni güzel insanlarla buluştu.

1 aydır faaliyet gösteren ve 17 Mayıs Cuma günü gerçekleşen açılışa her kitleden geniş katılım sağlandı. Açılışa Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı  , Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Vekili Mehtap Özalp Ö, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver GÖKŞEN, Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi İ.İ.B.F Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, Onikişubat Belediyesi Kültür Müdürü Fatma Özdemir , Umut Elleri Derneği Başkanı Büşra Şen, Bir Nefes Bir Ses Derneği Başkanı Rafet Karanfil , Siyasi parti temsilcileri ile birlikte birçok akademisyen, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“Gençleri, yetişkinleri ders çalışmaya, kitap okumaya, sohbet etmeye davet ediyoruz”

Nezih, Devlet çatısı altında güvenilir bir ortamları olduğunu söyleyen Dernek Kurucu Başkanı Kadriye Kırdök  “Yalnız Ardıç Kitap Kahvenin içinde 2000’in üzerinde kitabımız var gençleri, yetişkinleri ders çalışmaya, kitap okumaya, sohbet etmeye davet ediyoruz” dedi.

 “AMACIMIZ ONLARI MUTLU ETMEK”

Dernek Mevcut Başkanı Burak Çetinkaya yaptığı açıklamada ; “Amacımız gençlere sosyal alan imkânı sunup, şiir geceleri, kitap mütalaaları, söyleşiler ve benzeri etkinlikler düzenleyerek onları mutlu etmek. Öğrencilerin buraya rahatça ders çalışıp kitaplıktan istifade ederek çay,kahve içebilecekleri ortam oluşturduk.Bu anlamda desteklerini bizlerden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum”  dedi.

“Şair yürekli insanların şehrine şiirin başkentine bu projeyi kazandırmanın mutluluğunu duyuyoruz”

 Yalnız Ardıç Proje Koordinatörü Osman Hulusi Üzüm ise  “Gençlik ve Spor Bakanlığı 2018-2 Çağrı süreci kapsamında yapmış olduğumuz başvuru sonucunda destek almaya hak kazandık. Proje çağrısında birçok konu başlığı vardı. Fakat kitap kahve başlığını görünce Kahramanmaraş ile tam anlamıyla örtüşen bir başlık olduğunu kesinlikle Kahramanmaraş'ta olması gerektiği düşüncesiyle bu başlıkta başvurmaya karar verdik. Elhamdülillah projemiz geçti güzel bir konumda güzel insanlarla şehrin gençlerine ve bireylerine böyle bir mekânın açılışını yapmak nasip oldu. Projemiz kapsamında ders çalışan kitap okuyan mekânı aktif olarak kullanmak isteyen gençlerimize ve misafirlerimize tamamen ücretsiz hizmet verecektir. Ayrıca Çay Kahve Kurabiye bakanlığımızın ikramı olarak sunulmaktadır. Şair yürekli insanların şehrine şiirin başkentine bu projeyi kazandırmanın mutluluğunu duyuyoruz ve Kahramanmaraş halkına hayırlı olsun diliyoruz” ifadesini kullandı.