ZABUN: "İHRACATTA TÜRKİYE ORTALAMASINA YAKIN BÜYÜME SAĞLADIK" 

Kahramanmaraş’ın Şubat ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artış göstererek 90 milyon 496 bin dolar olarak gerçekleşti 


ZABUN:

2018'in ilk 2 ayında ise ihracat yüzde 12,3 artışla 179 milyon 481 bin dolar, son 12 aylık ihracat yüzde 11,1 artarak 967 milyon 660 bin dolara ulaştı 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, ihracatta Türkiye ortalamasına yakın bir büyüme sağlandığını söyledi. 
Zabun yaptığı açıklamada, TİM verilerine göre 2018'in ilk 2 ayında ihracat yüzde 12,8 artışla 25 milyar 346 milyon dolar olurken, son 12 aylık ihracat da yüzde 11,1 artarak 159 milyar 27 milyon dolara ulaştığını belirtti. 
Kahramanmaraş’ın şubat ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artış göstererek 90 milyon 496 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirten Zabun, 2018'in ilk 2 ayında ise ihracatın yüzde 12,3 artışla 179 milyon 481 bin dolar, son 12 aylık ihracat yüzde 11,1 artarak 967 milyon 660 bin dolara ulaştığını vurguladı. 
Zabun, Kahramanmaraş'ta ihracatta Türkiye ortalamasına yakın bir büyüme sağlandığını söyledi. 
2018 yılının Kahramanmaraş için ihracatta atılım yılı olacağını ifade eden Zabun şunları söyledi: 
“Türkiye ortalamasına yakın bir büyüme ile Şubat ayında 90 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirildi. Böylece son 12 ayda 968 milyon dolar ihracata yaklaştık. Yılsonunda bu rakamın 1 milyar doları geçme potansiyelini yüksek görüyorum. 2018’in ilk 2 ayında İtalya, Mısır, Almanya, Portekiz ve Bulgaristan en çok ihracat yaptığımız ülkeler oldu. İhracatımızın yarısına yakını bu ülkelere gerçekleştirildi. Tek başına İtalya’nın ihracatımızdaki payı 43 milyon dolar ile yüzde 24,1. Bu da, kalite bakımından Avrupa’nın taleplerini karşılayabildiğimizi gösteriyor." 

“Ekonomik kalkınmanın altyapısını güçlendirmeye gayret ediyoruz” 
Türkiye ihracatının 160 milyar dolara dayandığını söyleyen Zabun, “İhracatın artmasında reel sektöre verilen destek çok önemli oldu. İhracat desteklerinin artırılması, KOBİ’lere sağlanan finansal kaynaklar üretim ve ihracata canlılık kazandırdı. Kahramanmaraş, 300 şirketiyle 120 ülkeye ihracat yapan bir büyük bir üretim merkezidir. Bu başarıyı sürdürmek ve şehrimizde rekabet gücü yüksek bir üretim yapısı oluşturmak adına tüm gücümüzle çalışıyoruz. Özel sektörün önünü açacak çalışmalarımızla, sektörel faaliyetlerimizle, yeni organize sanayi bölgeleri ve ticaret merkezi projemizle ekonomik kalkınmanın altyapısını güçlendirmeye gayret ediyoruz” dedi. 
İhracattaki artışın kent ekonomisi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Zabun, şöyle devam etti: 
“İhracat ve sanayi üretimi ile piyasaların yükselişini sürdürmesi iş dünyası olarak beklentilerimizi ve motivasyonumuzu güçlendirdi. 2018 yılında istikrarlı büyümenin devam etmesi en büyük beklentimiz. Ülkemizde, millileşme ve yerlileşme politikasının derinleşerek tüm sektörlerde kılcal damarlara kadar işlemesi gerektiğine inanıyorum. 
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehrimizde üretim ve ihracat kabiliyetinin gelişmesine öncülük etmek birincil hedefimizdir. Sanayileşme sürecinde bugüne kadar 30 milyar lira yatırıma imza atarak Türkiye’nin en çok yatırım yapan kentlerinden birisi olan Kahramanmaraş’ta, devam eden 3 milyar liralık yatırım önümüzdeki dönemde yeni ihracat ve istihdam rekorlarının habercisidir. Umuyorum ki, Türkiye ve şehrimiz 2018’i yeni başarılara imza atarak tamamlayacak. Üretimde, ihracatta, küresel rekabette daha sağlam bir zeminde yoluna hiç durmadan devam edecektir.”