Güvenç: "Etnik, mezhep, yapı üzerine siyaset yapılmaması gerektiğini vurguluyoruz"

Sağduyulu, vicdan sahibi hiçbir insan bu tür provokasyonlara girmemelidir, hele hoyratça, insafsızca, akıl almaz bir şekilde şehirlerimizi topyekün hedef göstermemelidir" 


Güvenç:

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, "Etnik, mezhep, yapı üzerine siyaset yapılmaması gerektiğini vurguluyoruz. Sağduyulu, vicdan sahibi hiçbir insan bu tür provokasyonlara girmemelidir, hele hoyratça, insafsızca, akıl almaz bir şekilde şehirlerimizi topyekün hedef göstermemelidir" dedi. 
TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak ve İmran Kılıç ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Güvenç, 12 Eylül öncesi birtakım yapılarla halkın birbirine düşürüldüğünü kaydederek, tahrikler sonucu toplumun hassas noktalarının kaşındığını ifade etti. Güvenç, "Çorum'da, Sivas'ta, Kahramanmaraş'ta istenmeyen olaylar yaşandı. Her yıl da Kahramanmaraş'ta dışarıdan gelen provokatörlerce anma adı altında olaylar çıkartılmaya çalışılmaktadır. 2010 yılında düzenlenen etkinlikte kentte ciddi gerilim yaşandı. Bu nedenle 2011 yılından bu yana valilik tarafından bu tür etkinliklere izin verilmiyor. Birilerinin ifade ettiği gibi OHAL olduğu için yasaklanan herhangi bir etkinlik yoktur" ifadelerini kullandı.
Güvenç, AK Parti hükümetleri olarak Alevisini de, Sünnisini de Türkiye'nin zenginliği olarak gördüklerini belirterek şunları söyledi: 
"Etnik, mezhep, yapı üzerine siyaset yapılmaması gerektiğini vurguluyoruz. Sağduyulu, vicdan sahibi hiçbir insan bu tür provokasyonlara girmemelidir, hele hoyratça, insafsızca, akıl almaz bir şekilde şehirlerimizi topyekün hedef göstermemelidir. Bu ne sorumsuzluktur ki bir ülkede bunun üzerinden siyaset yapılmaya çalışılıyor, bu ne sorumsuzluktur ki ülkenin ana muhalefet partisinden bazı isimler bu gibi açıklamalar yapabiliyor." 
TBMM İdare Amiri Uslu ise, araştırma yapmadan kentlere yönelik ithamlarda bulunmanın doğru olmadığını belirterek, özellikle siyasetçilerin daha sorumlu davranması gerektiğini kaydetti.