Büyükşehir’den Eğitim Seminerleri

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin iş güvenliği uzmanları tarafından iş güvenliği eğitimleri verilmeye başlandı.


Büyükşehir’den Eğitim Seminerleri

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim seminerleri 5-14 Aralık tarihleri arasında devam edecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda başlayan eğitim seminerlerinde İş güvenliği yönetmeliği kapsamında tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfına giren işyerlerine yönelik sürdürülen eğitim semineri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya’nın açılış konuşması ile başladı.

Genel Sekreter Çetinkaya açılışta yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş Halkına hizmetin en iyisini sunabilmek adına gayret ettiklerini bu bağlamda hizmet veren personellerin yaptıkları hizmetleri güvenli bir ortamda sağlamaları adına bu tür eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından  A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ayşe Kazlı; “Çalışma Mevzuatı ile ilgili Bilgiler, Çalışanların Yasal ahk ve Sorumlulukları, İş Kazası ve Meslek Hastalığından Doğan hukuki Sonuçlar, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Kuralları ve Güvenlik Kültürü ve Meslek Hastalıklarını Sebepleri konularında eğitim verdi.

Verilen aranın ardından C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Zihni Kılıç; Kimyasal, Fiziksel ve Ergonomik Risk Etmenleri, Elle Kaldırma ve Taşıma, Ekranlı Araçlarla Çalışma, Biyolojik ve Psikolojik Risk Etmenleri konularında eğitimleri verdi.

Öğleden sonraki yapılan programda ise B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Onur Erdi; İş ekipmanlarının Güvenli Kullanımı ve Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı alanlarında, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Hayati osmanoğlu ise Elektrik Tehlikeleri, Riskleri ve Önlemleri, İş kazalarının Sebepleri ve Korunma Prensipleri ile Tekniklerini Uygulanması  ile Güvenlik ve Sağlık İşaretleri konularında eğitimleri verdiler.

İş Güvenliği Eğitim Semineri aynı zamanda 7 , 12 ve 14 Aralık 2017 tarihlerinde de devam edecek.