Kahramanmaraş’ ta ASDEP Personeli Sahaya Çıktı

ASDEP (Aile Sosyal Destek Programı) İhtiyaç sahibi ailelere ulaşılması, psiko-sosyal ve ekonomik durumlarının incelenerek değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulan hizmetlerden yararlandırılmalarına yönelik, gereken rehberlik ve yönlendirmelerin yapılması anlamına gelmektedir.


Kahramanmaraş’ ta ASDEP Personeli Sahaya Çıktı

Vatandaşların hizmetlerine daha etkin başvurmalarını amaçlayan program çerçevesinde İlimizde meslek elemanlarından oluşan ASDEP personeli sahaya çıkmıştır.

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet SERTPOLAT, ASDEP personelinin sahaya çıkarken yapılan törende yaptığı konuşmada; “Günümüz dünyasında koruyucu ve önleyici hizmetleri yaygınlaştırmak tüm disiplinlerin birinci hedefi haline gelmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının muhatabı aile, çocuk, kadın, yaşlı ve engelli gibi toplumun dezavantajlı alt bileşenleridir.Koruyucu ve önleyici hizmetlerin önemi burada çok daha fazla ön plana çıkmaktadır. Hizmet alanlarımıza, sorunlar daha ortaya çıkmadan müdahale edebilmek, şüphesiz çalışma hayatımızda bizleri en mutlu eden anlar olarak belleğimizde yer etmektedir” dedi.

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet SERTPOLAT konuşmasını “Koruyucu önleyici hizmetler kapsamında Kahramanmaraş’ ta İl Müdürlüğümüzce çocuklara yönelik İl Hizmet Kataloğu, İl Risk Haritası ve Strateji ve Eylem Planının yayımlandığını belirterek bu çerçevede İlimizde riskli alandan başlamak kaydıyla ASDEPpersoneli sahaya inmiştir. Memleketimize ve şehrimize hayırlı olsun” diyerek tamamladı.