BANKA VE GÜNLÜK ÖDEMELERİ MOBİLDEN YAPIYORUZ

Her 10 kişiden 9’u mobil ödemeyi tercih ediyor …


BANKA VE GÜNLÜK ÖDEMELERİ MOBİLDEN YAPIYORUZ

Bankacılık işlemleri ve günlük ödemelerde mobil cihazların kullanımının hem Avrupa’da hem de Türkiye’de artış gösterdiği gözlemlenirken, Interpress’in Visa tarafından düzenlenen  “2017 Dijital Ödemeler Araştırması” raporundan elde ettiği bilgilere göre firmanın Türk mobil kullanıcılarının yüzde 90’ının bankacılık işlemlerini ve günlük ödemelerini yapmak için mobil cihazlarını kullandığı tespit edildi.

TÜRKİYE’DE MOBİL CİHAZ KULLANIMI YÜZDE 90 DÜZEYİNDE

22 Avrupa ülkesinden toplamda 42 binden fazla tüketici bilgisi ile hazırlanan rapora göre Y Kuşağı diye adlandırılan 1981-2000 arasında doğan kesimin yüzde 93’ünün para transferi, bankacılık işlemleri ve banka hesaplarının takibi için mobil uygulamaları kullandığı belirlendi. Ülkemizdeki mobil cihaz kullanım oranı yüzde 90 seviyelerindeyken, Avrupa ortalamasının ise yüzde 77 civarında olduğu saptandı. Türkiye’de Y Kuşağının yüzde 68’inin online alışverişlerinde mobil cihaz kullandığı belirlenirken, yüzde 32’sinin ise düzenli olarak mobil cihaz kullandığı görüldü. Araştırmaya göre bu kuşağının yüzde 72’sinin para transferini mobil cihaz kullanarak yaptığı ortaya çıktı.

MOBİL KULLANICILAR EN ÇOK ALIŞVERİŞ VE HESAP KONTROLÜ İÇİN KULLANIYOR

Mobil kullanıcıların yüzde 64’ü online alışveriş ödemelerini mobil cihazlarıyla yaparken, kullanıcıların yüzde 77’si ise banka hesaplarını kontrol etmek ve diğer hizmetlere erişmek için bankacılık uygulaması kullanıyor. Türkiye’de mobil kullanıcılarının yüzde 68’inin bu bankacılık uygulamalarından birini kullanarak ödeme yaptığı anlaşıldı. Mobil ödemeler ile ilgili medyaya yılbaşından bu yana 5 bin 942 haber yansıdığı tespit edildi.

FATURALARI MOBİLDEN ÖDÜYORUZ

2017 Dijital Ödemeler Araştırması raporuna göre mobil araçlar, en çok fatura ödeme ve yüksek tutarlı ödemelerde kullanılırken, mobil ödemeler incelendiğinde kullanıcıların yüzde 66’sının elektrik, su ve doğalgaz gibi fatura ödemeleri, yüzde 57’sinin mobilya, elektronik gibi yüksek tutarlı harcamaları, yüzde 56’sının yemek siparişi ve yüzde 45’inin de film, müzik veya televizyon programı satın almak için mobil ödemeleri tercih ettiğini tespit edildi.