Tobb, G20 Toplantıları İçin Rusya’daydı

Dünyanın önde gelen pek çok uluslararası örgütünde Türkiye’yi temsil eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 13-14 Haziran tarihlerinde Moskova’da gerçekleştirilen “Sivil G20 Zirvesi” ve 20-21 Haziran tarihlerinde St. Petersburg’ta gerçekleştirilen “B20 Zirvesi” için Rusya’daydı


Tobb, G20 Toplantıları İçin Rusya’daydı

\r\n
\r\n

İş dünyasının G20’deki sesi olan B20 (Business 20) platformunun “Büyümenin İtici Gücü Ticaret” ile “Yatırım ve Altyapı” görev güçlerinde aktif olarak Türkiye’yi temsil eden TOBB zirveye iştirak etti. 

\r\n\r\n

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun üyesi olduğu “Büyümenin İtici Gücü Ticaret Görev Gücü”nde, ticaretin önündeki engellerin kaldırılmasının ve küresel ticaret hacmini artıracak adımların atılmasının son derece önemli olduğunun altı çizilerek, Dünya Ticaret Örgütü’nün bu kapsamda lider bir rol üstlenmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, DTÖ’nün Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması’nın bir an önce tamamlanması gerektiğinin G20 liderlerine iletilmesi kararlaştırıldı.

\r\n\r\n

TOBB’un aktif rol üstlendiği “Yatırım ve Altyapı Görev Gücü”nde ise dünya genelinde doğrudan yabancı yatırımların küresel kriz öncesindeki seviyeye ulaşılamadığının altı çizildi. G20 hükümetleri doğrudan yabancı yatırımlar üzerindeki kısıtlamaları ve engelleri kaldırmaları için harekete geçmeye çağrıldı.

\r\n\r\n

Küresel iş dünyası liderleri ile üzerinde uzlaşılan öneriler, G20 dönem başkanlığını yürüten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aracılığıyla G20 liderlerine iletildi.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

“SİVİL G20 ZİRVESİ”

\r\n\r\n

Öte yandan yine G20’nin dönem başkanlığını yürüten Rusya Federasyonu bir başka organizasyona daha ev sahipliği yaptı.  13-14 Haziran tarihlerinde Moskova’da düzenlenen “Sivil G20 Zirvesi”ne Türkiye’yi temsilen TOBB Başkan Danışmanı ve TEPAV Analisti Sarp Kalkan katıldı.

\r\n\r\n

Sivil G20 Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Güçlü, Sürdürülebilir, Dengeli ve Kapsayıcı Büyüme Üzerine Öneriler” konulu panelde konuşmacı olan Kalkan, daha sonra G20 troykasını temsil eden sivil toplum temsilcileri ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

\r\n\r\n

Kalkan, Vladimir Putin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, daha kapsayıcı ve eşitlikçi bir yapı için KOBİ’lerin ekonomideki önemini vurgulayarak, “KOBİ'lere kulak vermek gerek. Girişimciliğin desteklenmesi de G20 açısından son derece önemli. İyi fikirlere sahip olan herkesin zenginleşme imkânını hissedebilmesi lazım” dedi.

\r\n
\r\n
\r\n