MAHİR ÜNAL: “ZALİME KARŞI HER ZAMAN DİK BAŞLI, MAZLUMA KARŞI MERHAMETLİ OLMUŞUZDUR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Biz zalime karşı her zaman dik başlı, mazluma karşıda her zaman merhametli olmuşuzdur” dedi. 


MAHİR ÜNAL: “ZALİME KARŞI HER ZAMAN DİK BAŞLI, MAZLUMA KARŞI MERHAMETLİ OLMUŞUZDUR”

 Ünal, Kurban Bayramı dolayısıyla Kahramanmaraş Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bayramlaşma sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Ünal, "Bugün birlik beraberlik anlamında, bizi bir araya getiren değerler anlamında kıymetini bir kez daha idrak ettik. Birlikte yaşamanın ne kadar güzel olduğunun sevincine beraber bir kez daha erdik" dedi. 
Bayrama buruk girdiklerini söyleyen Ünal, "Bugün burada, rahat bir şekilde bayramımızı gerçekleştirirken Suriye’de, Irak’ta, Arakan’da dünyanın değişik coğrafyalarında Müslüman kardeşlerimiz büyük sorunlar büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda özellikle son bir haftadır Arakan ile ilgili çok ciddi girişimlerde bulunuyor. Hem Birleşmiş Milletler nezdinde, hem de uluslararası camianın konuya dikkatinin çekilmesi ve oradaki zulmün bitirilmesi için çok ciddi temaslarda ve görüşmelerde bulunuyor. İnşallah en kısa sürede bu konuda sonuç alırız. Geçtiğimiz günlerde bu girişimler üzerine Amerika’da bu konuda Myanmar’ı uyardı. Ben biliyorum ki bütün Müslüman kardeşlerimiz, şu anda bayramlarını yaparken kalplerinin bir yanı Arakan’da, Myanmar’da. Orada zulüm gören acı çeken, masum, silahsız, sivil halka yapılan zulmü hakperest olan insanımız doğal olarak kabullenmiyor. Bizim bir özelliğimiz var millet olarak, biz zalime karşı her zaman dik başlı, mazluma karşıda her zaman merhametli olmuşuzdur” diye konuştu.