MİNİK YÜZÜCÜLER MADALYALARINI ALDI

Onikişubat Belediyesi’nin “Haydi Çocuklar Yüzmeye” sloganıyla, 6-12 yaş grubu çocuklar için düzenlediği, Onikişubat Belediyesi geleneksel havuz şenlikleri,kapanış törenleriyle sona erdi.


MİNİK YÜZÜCÜLER MADALYALARINI ALDI

Geleceğin şampiyon sporcularını yetiştirmeyi amaçlayan Onikişubat Belediyesi, eğitici hocalar eşliğinde 5350öğrenciye temel yüzme eğitimi verdi. Temel yüzme eğitimi yanında çocukların hoşça vakit geçirebilmeleri için kurulan aquapark, oyun havuzları ile çocukların eğlenmelerini sağladı. Atatürk Anadolu Lisesi ileZeki Karakız Ortaokulu’nda düzenlenen kapanış programlarıyla havuz şenlikleri sona erdi.

 Portatif yüzme havuzları kapanış törenine, Ak Parti Onikişubat Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve öğrencilerimizin velileri katıldı.

Onikişubat Belediyesi tarafından ilçede ki 8 okulun bahçesine kurulan toplamda 24 portatif yüzme havuzu ve aquapark, çocukların tatilinin daha da eğlenceli geçmesini sağladı. Bu kapsamda, 6-12 yaş grubunda ki çocuklar ücretsiz olarak yüzme dersi aldı.

 Kapanış programlarında konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çok sayıda kapalı yüzme havuzları yaptıklarını belirterek,ilçenin daha iyi yerlere geleceğini, ne kadar sağlıklı olunursa geleceğin o kadar iyi olacağını ifade ederek şöyle devam etti:

“Çocuklarımız yüzme öğrenerek başka yerlerde yapacağı tehlikeli yüzmelerden ve boğulmaktan da kurtulmuş ve burada yaklaşık iki ay süre içerisinde yüzmeyi öğrenmiş bulunuyorlar. Bu okullarımızın havuzlarında düzenlediğimiz bu program önümüzde ki sene daha farklı olacaktır. Yeni kapalı havuzlar yapıyoruz, iki tanesini yaptık, hizmete açtık. 5-6 tanesinin inşaatı da devam ediyor, onlarda bittiğinde artık yazın kapalı havuzlarda çocuklarımız yüzme öğrenecekler, eğlenecekler ve daha sağlıklı olacaklar. Yeni yaptığımız havuzlarda sadece çocuklarımız yüzmeyecek, hanım kardeşlerimiz yüzecek, beyefendi kardeşlerimiz yüzecekler. Havuzların içerisinde; fitness aletlerimiz olacak, sporlarını ve yüzmelerini oralarda yapabilecekler. Eğitici hocalarımızın eşliğinde çocuklarımız da orada güvenle yüzecekler” dedi.

Başkan Mahçiçek, “Onikişubat’ta yaşamak her geçen gün daha güzel olacak, daha güzel şeyler yapacağız sizler için, başta hanım kardeşlerimiz için yapacağız. Bu vesilelerle daha dinç, daha sağlıklı olacaksınız” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Okul bahçelerine kurulan portatif havuzlara gelerek, yaz mevsimini yüzme öğrenerek değerlendiren minik yüzücüleri tebrik eden Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, başarılar dileyip madalyalarını takdim etti.