MAHİR ÜNAL: "MESELE ARTIK SİYASİ PARTİ OLMAKTAN ÇIKMIŞ, MEMLEKET MESELESİ OLMUŞTUR" 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta katıldığı ilçe kongrelerinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu 


MAHİR ÜNAL:

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel güven tazeledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Mesele artık siyasi parti olmaktan çıkmış, bir memleket meselesine dönüşmüştür" dedi.
Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresine katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, protokol mensuplarının selamlama konuşmasıyla devam etti.
Ardından alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde kürsüye gelen AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, konuşmasında birlik beraberlik mesajı vererek, ayrımcılık ve adamcılık yapmayacaklarını söyledi.
Kendilerine verilen mevki ve makamların emanet ve ateşten bir gömlek olduğunu kaydeden Ünal, "Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız sık sık bize diyor ki, ‘Sakın ha metal yorgunluğuna kapılmayın, AK Parti’nin değerlerinden ilkelerinden uzaklaşmayın, bunları unutmayın, çünkü istikamet üzere kalmak uyarılmayı gerektirir’. Şimdi CHP’liler zannediyor ki, sanki bizim teşkilatlarımız metal yorgunluğuna yakalanmış da Cumhurbaşkanımız da bir metal yorgunluğu var diyor. Cumhurbaşkanımız istikamet üzere kalma konusunda bizleri uyarıyor, kapılmayın diyor. Bu yorgunluğa dikkat edin diyor. Yoksa bu teşkilatlar 15 Temmuz işgal girişimini savuşturmuş, püskürtmüş teşkilatlardır. 16 Nisan’da halk oylamasında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet demesi için gece gündüz çalışmış teşkilatlardır" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye olan kazanımlarından bahseden Ünal, "Neden Tayyip Erdoğan’a bu kadar büyük bir düşmanlık var? Tayyip Erdoğan’ı kıymetli yapan nedir? Tayyip Erdoğan’ı kıymetli yapan bu milletin Tayyip Erdoğan’a teveccühüdür. Bu millet Tayyip Erdoğan’ı bu kadar çok sevdiği için Tayyip Erdoğan’a bu kadar düşmanlık yapılıyor maalesef. Peki, Tayyip Erdoğan ne yaptı, bu düşmanlığı hak edecek ne yaptı Tayyip Erdoğan kardeşlerim? Tayyip Erdoğan şeffaf olmadı mı? Bu millete ne söylediyse kapının önünde, kapının arkasında da onu söyledi" dedi.

"MESELE ARTIK SİYASİ PARTİ OLMAKTAN ÇIKTI"
15 Temmuz'un AK Parti ya da iktidarla ilgili bir konu olmadığının altını çizen Ünal, "Mesele artık siyaset olmaktan çıkmış, bir memleket meselesine artık dönüşmüştür. Çünkü devletin güvenliği söz konusu olduğunda siyaset bir kenara bırakılır. Tıpkı 15 Temmuz’da bıraktığımız gibi. Biz ne diyoruz 15 Temmuz gecesi AK Parti'ye ait değildi. Ama AK Parti 15 Temmuz gecesinin bir parçası olmaktan, kahramanlarından biri olmaktan, onur duyar diyoruz. Ayrımcılık yapmayacağız adamcılık yapmayacağız Cumhurbaşkanımız ne diyor, ‘Kimse kimseye adam bulmaya, grup oluşturmaya ekip oluşturmaya kalkışmasın. AK Parti'ye adam bulsun AK Parti'ye ekip oluştursun, AK Parti’nin grubunu güçlendirsin. Çünkü hepimiz, bu büyük aileye ait olmakla onur duyarız. AK Parti ailesinde biz kişileri konuşmayız, statüleri konuşuruz, çünkü biz hiçbir şeyi kişiselleştirmekten yana değil. Biz bu mevki ve makamların bu şahsımıza emanet olduğunu ve ateşten bir gömlek olduğunu biliriz. Ne diyor Cumhurbaşkanımız, ‘eski sistemde seçim kazanmak leblebi çekirdekti’ diyor. Şimdi diyor yeni sistemde yüzde elli artı bir gerekiyor. Yani biz eğer kendimizi düşünseydik, eski sistemi muhafaza ederdik, ama Türkiye’yi düşündüğümüz için istikrar olsun Türkiye büyüsün dediğimiz için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirdik" diye konuştu.