GURBETÇİ HASTA ÇAREYİ ÜLKESİNDE BULDU

GURBETÇİ HASTA ÇAREYİ ÜLKESİNDE BULDU

Artık normal hayatına geri dönebilecek…

03 Mayıs 2018 - 13:27

Almanya’da yaşayan19 yaşındaki Ceren Yaşar, fazla kiloları nedeniyle gündelik işlerini bile istediği gibi rahat yapamaz hale gelince çareyi obezite ameliyatı olmakta buldu.

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yaşayan 19 yaşındakiöğrenci Ceren Yaşar, aldığı fazla kilolar nedeniyle sorunlar yaşamaya başladı. Gündelik hayatta rutin işlerini bile yaparken zorlanmaya başlayan Yaşar, çareyi önce diyet yapmakta aradı. Ancak yaptığı diyetlerden bir türlü istediği sonucu alamayan Yaşar, bu duruma daha fazla dayanamayarak çözüm arayışına girdi. Kendisi ile aynı şehirde yaşayan Türk hastalardan aldığı tavsiye üzerine arayışlarını yoğunlaştıran Yaşar, sonunda Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal’ın adına ulaştı.

Tetkikler olumlu çıktı

İlk olarak telefon ile görüştüğü Prof. Dr. Nursal’a yaşadığı sorunları anlatan Yaşar, doktorun kendisinden istediği birtakım tetkikleri Almanya’da yaptırarak sonuçlarını Türkiye’ye gönderdi. Prof. Dr. Nursal’ın tetkikler üzerinde yaptığı değerlendirmeler sonucu obezite cerrahisi olabileceğini öğrenen Yaşar,doktorundan randevu alarak Türkiye’ye geldi.

Adana’da Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal’ın muayenehanesine giden Yaşar’dan doktoru bazı tetkikler daha istedi. Yapılan son tetkikleri de inceleyen Prof. Dr. Nursal, Yaşar’ınkapalı yöntemle (laparoskopik yöntem) tüp mide ameliyatını(sleevegastrektomi) yapmak üzere cerrahi işlemlerini gerçekleştirdiği Medline Adana Hastanesi’ne yatışını sağladı.

Prof. Nursal: “Ameliyat başarılı geçti”

Yaşar’a gerçekleştirdiği tüp mide ameliyatının gayet başarılı geçtiğini ve kendisinin taburcu olarak nekahat dönemi için ülkesine geri döndüğünü söyleyen Prof. Dr.Nursal, şöyle konuştu:

“Hastamız, ismime Almanya’da yaşayan ve daha önce benzer ameliyatları yaparak sağlığına kavuşturduğum hastalarımdan aldığı tavsiyeler üzerine ulaşmış. Kendisi ile önce telefonda görüştüm. Bana, son dönemde aldığı fazla kilolar nedeni ile artık gündelik hayatında sorunlar yaşadığını ve ihtiyaçlarını giderirken dahi zorlandığını anlattı. Bu görüşmeye istinaden tedavi yöntemini anlatarak tüp mide ameliyatı olabileceğini, ancaköncelikle istediğim tetkikleri yaptırıp sonuçlarını banagöndermesini söyledim. İlk etapta gelen sonuçların tıbbi açıdan olumlu çıkması üzerine ileri tetkikleri gerçekleştirmek ve fiziki muayene yapmak için kendisini çalışmalarımı yürüttüğüm Adana’ya davet ettim. Hastamızı, ameliyatlarımı gerçekleştirdiğim Medline Adana Hastanesi’ndemultidisipliner bir şekilde; yanikardiyoloji, psikiyatri, endokrinoloji, anestezi ve diğer ilgili branşlarda görevli uzman arkadaşların hepsi muayene ettikten ve söz konusu cerrahiye onay verdikten sonraameliyata aldık.”

Normal hayatına geri dönecek

Ameliyat sonrası herhangi bir olumsuz durum yaşamayan hastasınıMedline Adana Hastanesi genel cerrahi servisinde 5 günyatırdıktan sonra taburcu işlemlerini gerçekleştirerekdinlenmesi için vatandaşı olduğuve yaşamını sürdürdüğü Almanya’ya gönderdiklerini söyleyen Prof. Dr. Nursal, Yaşar’ın bir süre de evindedinlendikten sonraverilen beslenme planınadikkat ederek normal hayatına geri dönebileceğini de sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kalkınma Yolu’nda Tarihi Adım
Kalkınma Yolu’nda Tarihi Adım
Kahramanmaraş'ta Ayşe Neva makama geçti,
Kahramanmaraş'ta Ayşe Neva makama geçti, "Güvenlik önlemlerimizi...
https://www.alexa.com/siteinfo