GÖKSUN’DA ÇANAKKALE MÜZESİ AÇILDI

GÖKSUN'DA ÇANAKKALE MÜZESİ AÇILDI

Göksun Belediyesi işbirliği ile ilçede gezici Çanakkale Müzesi açıldı. Göksun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda sergilenen müzenin açılışını Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Demirtaş ve öğrenciler yaptı.

16 Ekim 2019 - 15:23 - Güncelleme: 16 Ekim 2019 - 18:47

Müzeyi gezerek sergilenen malzemelerle ilgili bilgiler alan Başkan Aydın, burada yaptığı açıklamada, “Bu müzede bir kez daha savaşta kullandığınız malzemenin ne olduğu değil, kafanızdaki düşüncenin ne olduğunun önemli olduğunu gördük. İnsanın imanının yaşamına tezahür etmesineticesinde zafere ulaşmayı kafasına koyup hedefe ulaşmak için canını vermeyi göze almasını gördük.Açıkça söylemek istiyorum bunu yapabilecek tek millet Türk milletidir” dedi.

Barış PınarıHarekatı’nın devam ettiği bu günlerde Çanakkale gezici müzesinin öğrencilerin ve vatandaşların ziyaretine açılmasının önemine işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Bu vatanı nasıl elde ettiğimizi ve Türkiye Cumhuriyeti devletini bugüne nasıl taşıdığımızı göstermek adına buradayız. Ecdadımızın vatanımız uğruna hiç gözünü kırpmadan canını feda ettiği Çanakkale’de kullandığı savaş malzemeleri burada sergileniyor. Bu müzede bir kez daha savaşta kullandığınız malzemenin ne olduğu değil, kafanızdaki düşüncenin ne olduğunun önemli olduğunu gördük. İnsanın imanının yaşamına tezahür etmesineticesinde zafere ulaşmayı kafasına koyup hedefe ulaşmak için canını vermeyi göze almasını gördük.Açıkça söylemek istiyorum bunu yapabilecek tek millet Türk milletidir. Türk milletindeki bu azim ve kararlılığın kaynağı inanç ve imanından geliyor.Bizim milletimiz zafere koşa koşa gider, şehit olmaya koşa koşa gider. Bilir ki şehit olduğunda Peygamberimize (SAV) komşu olacak.Cennet kendine vaat edilmiştir ve kalanlara şefaat edecek.Gençlerimize, öğrencilerimize o azmi, o milli ve manevi duyguları teçhiz etmeyi kendimize görev bildiğimiz için bu gezici müzeyi buraya taşımaya gerek duyduk. Barış PınarıHarekatı’nın devam ettiği günlerde Çanakkale gezici müzesinin ilçemizde bulunuyor olması iki kere daha önemli diye düşünüyorum.Bu müzenin buraya gelmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma, kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

Hafta içinde gün boyu öğrencilerin ziyaretine açık olan Çanakkale Müzesi, hafta sonu ise vatandaşların ziyaretine açık olacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Çanakkale Zaferi, Milletimizin Birliğinin ve Beraberliğinin Nişanesidir”
“Çanakkale Zaferi, Milletimizin Birliğinin ve Beraberliğinin...
Arıkan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Arıkan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
https://www.alexa.com/siteinfo