GENÇ KAHRAMANMARAŞLILAR PLATFORMU ANKARA-KAHRAMANMARAŞ UÇUŞLARI...

GENÇ KAHRAMANMARAŞLILAR PLATFORMU ANKARA-KAHRAMANMARAŞ UÇUŞLARI İLE İLGİLİ İNİSİYATİF ALDI

Genç Kahramanmaraşlılar Platformu, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Orhan BİRDAL’ı Ankara’da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde ziyaret etti.

27 Temmuz 2019 - 16:30

Toplantıya Genç Kahramanmaraşlılar Platformu Başkanı Mehmet Ali ECERKALE, Bürokrasi Komisyonu Başkanı Aziz AKSU, Kadın Komisyonu Başkanı Neslihan EKİCİ ve Tanıtım ve Medya Komisyonu Üyesi Ayşegül ARSLAN katıldı.

Platformun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali ECERKALE tarafından, Ankara-Kahramanmaraş uçuşlarında yaşanan sıkıntılar, uçuş sayılarının azlığı ve yaşanan iptaller gündeme getirildi. Ayrıca ECERKALE, Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin 17. büyük ekonomisi olduğunu, yıllık 5 milyar dolar ekonomik büyüklük ve 1 milyar dolar ihracatıyla önemli bir katma değer yarattığını, Ankara’ya hem iş hem de eğitim maksadıyla gelen hemşehrilerimizin hava yolunu kullanmasının önündeki engellerin kaldırılmasının önem arz ettiğini aktardı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Orhan BİRDAL, kendisinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü olduğu dönemde ve öncesinde yine aynı Genel Müdürlükte görev yaparken Kahramanmaraş’ı birçok kez ziyaret ettiğini ve Kahramanmaraş Havaalanı’nın kullanımında yaşanan teknik sorunların bir vakıa olduğunu ifade etti. Bu sorunlar arasında, havaalanı pistinin yaklaşık 300 metrelik kısmının yanaşma için engel teşkil eden kavşak lambaları ve benzinlik sebebiyle uçaklar tarafından kullanılamaması, havaalanı yakınından geçen demiryolunun da pistin uzatılmasında engel teşkil etmesinin bulunduğunu ifade etti. Bunların yanı sıra Ankara-Kahramanmaraş hattında arzu edilen yolcu sayısına ulaşılamamasının uçuş sayılarının artırılmasının önündeki önemli engellerden biri olduğunu da belirtti.

Genç Kahramanmaraşlılar Platformu Bürokrasi Komisyonu Başkanı Aziz AKSU, aktarılan sorunların çözümü için mevcut durumun bugünden yarına değişmesini beklememekle beraber bir farkındalık oluşturmak için çabaladıklarının, sonuç odaklı toplantılar gerçekleştirmenin kurumların toplumla sağlıklı bir ilişki kurmasına imkan vereceğinin altını çizdi.

Karşılıklı açıklamaların ardından Genç Kahramanmaraşlılar Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali ECERKALE, halkın beklenti ve taleplerine uygun somut bir öneri olarak cuma akşamı uçuş yapılmasını önerdi. Bu uçuşla hafta sonu için memleketlerine gidecek hemşehrilerimizin hava yolunu tercih edebileceği ve pazartesi sabahı yapılan uçuşla da Ankara’daki işlerine yetişebileceklerini belirtti. Ek olarak, uçuş saatlerinin çok erken ve çok geç saatlerdense daha uygun saatlere alınmasının uçağa olan yönelimi artıracağını beklediklerini ifade etti.

THY Yönetim Kurulu Üyesi Orhan BİRDAL, Ankara-Kahramanmaraş uçuşlarının THY markası altında faaliyet gösteren Anadolu Jet tarafından gerçekleştirildiğini dile getirerek Anadolu Jet Başkanı Said Şamil KARAKAŞ’ı telefonla toplantıya dahil etti.

KARAKAŞ yaptığı değerlendirmede, Kahramanmaraş’a yapılan uçuşlarda doluluğun oldukça düşük olduğunu, ticari olarak arzu edilen kârı getirmese de sürdürüldüğünü, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine de getirilen iptallere ilişkin THY tarafından detaylı açıklamanın yapıldığını, geçtiğimiz Ramazan ayında sadece bir kez ticari sebeplerle uçuşun iptal edildiğini, uçuş iptallerinin genelde operasyonel imkânsızlıklar sebebiyle olduğu, Anadolu Jet’in bir tercihi olmadığı hava şartları başta olmak üzere fiziki imkânsızlıklar sebebiyle yapıldığını aktardı.

Cuma akşamı uçuş yapılması önerisiyle ilgili olarak KARAKAŞ, bu önerinin Ankara-Kahramanmaraş hattına daha fazla yolcu çekilmesine imkân verebileceğini ve bunun önümüzdeki dönemde yapılacak uçuş planlamasında göz önüne alınacağını ifade etti.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyesi Orhan BİRDAL, gündeme getirilen konuların önümüzdeki dönemde uygulanabilmesinin THY Yönetimi tarafından değerlendirileceğini ve Kahramanmaraş’ın ekonomik ve sosyal büyüklüğünün daha aktif bir yolcu hareketliliğini hak ettiğine kendisinin de katıldığını belirtti.

Genç Kahramanmaraşlılar Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali ECERKALE’nin Platform adına imzaladığı bildiriyi Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Orhan BİRDAL’a teslim etmesinin ardından toplantı sonlandırıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo