FUTBOLCU FABRİKASI 1920 MARAŞ SPOR

FUTBOLCU FABRİKASI 1920 MARAŞ SPOR

Bilindiği üzere Kahramanmaraş' ta ve bölgemiz’ de futbolun alt yapı kategorilerinde en güçlü ve en verimli kulübü tartışmasız 1920 Maraş Spordur.

20 Eylül 2017 - 20:12

Bilindiği üzere Kahramanmaraş' ta ve bölgemiz’ de futbolun alt yapı kategorilerinde en güçlü ve en verimli kulübü tartışmasız 1920 Maraş Spordur. Yetiştirdiği futbolcular Kahramanmaraş' ın bir çok kulübünde futbol oynamaya devam ederken üst liglerden, üst düzey spor kulüpleri’ de 1920 Maraş Spor' u özellikle takip etmekte ve temsilcimiz ile sürekli irtibat halindedirler.

Kahramanmaraş’ ta tüm alt yapı kategorilerinde şampiyonluklara ambargo koyan
1920 Maraş Spor alt yapısı, Türkiye şampiyonalarında’ da Kahramanmaraş' ı temsil ederek dereceler elde etmiştir. 2016-2017 Sezonunda 1920 Maraş Spor U16 futbol takımı Türkiye 5. si, U17 takımı ise Türkiye 8. Si olarak şehrimizi temsil etmişlerdir. Kazanılan bu başarılar ve futbolcu adaylarına verilen eğitim seviyesi ile futbola başlamak veya futbol’ da kendini geliştirmek isteyen gençlerin öncelikli tercih ettiği kulüp olan 1920 Maraş Spor güçlü ve tecrübeli antrenör kadrosu ile Kahramanmaraş' lı gençlere hizmet etmeye devam etmektedir.

GENÇ YETENEKLERİN HAYAT BULDUĞU KULÜP 1920 MARAŞ SPOR

Futbolcu fabrikası gibi çalışan alt yapısı ile her sezon flaş transferlere imza atarak Türkiye’ de alt yapısı takip edilen kulüpler arasında yer alan temsilcimizin bu sezonki en flaş transferi ise SÜPER LİG temsilcisi ALANYA SPOR’ a transferi gerçekleşen MÜCAHİT ÇIRA’ dır. Adana’ da organize edilen U16 Türkiye şampiyonasın’ da TÜRKİYE 5. si olan U16 takımının kalesini başarıyla koruyan ve bu şampiyonaya damga vuran kaleci Mücahit Çıra organizasyonu takip eden scaot ekiplerince keşif edilerek bir çok takımdan transfer teklifi almıştır. 1920 Maraş Spor ve Mücahit Çıra  ALANYA Spor’ la anlaşarak bu transfer gerçekleşmiştir.

Son bir yıl içerisinde 1920 Maraş spor' un alt yapısında yetişen gençleri takip edip transfer eden kulüplere bir kaç örnek vermek gerekirse; 1920 Maraş Spor’ da gösterdiği performansla U16 milli takımına seçilen Mehmet Kaan Türkmen (17 yaş-forvet) Ankara Adliye spor’ a, Selçuk Özyürek (18 yaş-kaleci) Gaziantep Spor’ a, Mehmet Ali Zıba (17 yaş-kaleci), Fevzi Sığındım (18 yaş-stoper), İbrahim Koca (17 yaş forvet) Kahramanmaraş Spor’ a transfer olmuşlardır.

Şehrimizde son yıllarda daha kaliteli ve verimli sporcuların yetişmesi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ un gençler’ e, spor’ a, sporcu’ ya verdiği destekler ile artmıştır. Amatör kulüplere yaptığı malzeme yardımları, Kahramanmaraş’ ın bir çok bölgesine yapılan spor tesisleri, sahalar ile gençlerin spor yapmasının önü açılmış böylece gençler spora teşvik edilerek kazanılan bu başarılar Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’ un katkıları ve destekleri ile ivme kazanmıştır.

Spora ve Sporcu’ ya destek veren tüm siyasi yöneticilerimize, iş adamlarımıza ve tüm KAHRAMANMARAŞLI’ lara , özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Fatih Erkoç’ a  teşekkür ederiz

.

                                                                                              1920 MARAŞ SPOR YÖNETİM KURULU

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız”
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya...
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
https://www.alexa.com/siteinfo