FİZYOTERAPİSTLER BİR ARAYA GELDİ

FİZYOTERAPİSTLER BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Kahramanmaraş İl Başkanlığı, 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü nedeniyle bir program düzenledi.

10 Nisan 2019 - 21:10

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Kahramanmaraş İl Başkanlığı, 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü nedeniyle bir program düzenledi. Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Fizyoterapistleri bir araya getiren İl Başkanı Uğur Kara, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Kahramanmaraş İl Başkanı Fzt. Uğur Kara, 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü nedeniyle meslektaşlarını bir araya getirdi. 
Fizyoterapistler olarak bir arada bulunmanın önemine değinen Kara, tedavi süreçlerinin paylaşılan tecrübelerle daha verimli olduğunu aktardı.
Dünya Sağlık Örgütü tanımında Fizyoterapistlerin tanımının; insanlardaki motor fonksiyonları düzenlemek ve geliştirmek olduğunu aktaran Kara, “Fizyoterapist, hareket kabiliyetini artırmak, ağrılı durumlarda tedavisini gerçekleştirmek veya yaralanmaları önlemek amacıyla değerlendirme yapan, rehabilite eden bu tedavi planlarını yapan ve uygulayan kişidir” dedi.
Çağımızda günlük yaşamda en sık görülen rahatsızlıkların çözümünde fizyoterapi ve rehabilitasyonun önemli olduğunu dile getiren Kara, bu noktada meslektaşlarının da önemli bir sorumluluk üstlendiğini kaydetti.
Mevcut yaşam koşullarının insanları hareketsiz bir yaşama ittiğini belirten Kara, fizik tedaviye olan ihtiyacın günden güne arttığını belirtti.
Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık merkezlerinde Fizyoterapist kontenjan azlığı nedeniyle hastalara 6 aya varan sürelerde randevu verildiğini belirten Uğur Kara, sağlık Bakanlığının bu duruma acil olarak el atması gerektiğine de sözlerine ekledi.
Kara, fizyoterapistler olarak bundan sonraki süreçte sık sık bir araya geleceklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo