FARKINDALIĞI DAHA DA ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ!

FARKINDALIĞI DAHA DA ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından özel gereksinimli öğrencilere yönelik hazırlanan‘Okula Dönüş Etkinliği’ gerçekleştirildi.

27 Eylül 2019 - 17:17

Kültürpark’ta düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Milletvekili Ahmet Özdemir, İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Milli Eğitim Müdürvekili Ahmet Akküncü, okul idarecileri ile vatandaşlar katıldı.

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen Okula Dönüş Etkinliği’nde konuşan Başkan Güngör, “Hem çocuklarımızın hem de ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırabilmek ve sosyal hayat içinde daha fazla yer almalarını sağlamak için çalışmalarımıza büyük bir hızla devam ediyoruz” dedi. Başkan Güngör ayrıca bu yıl üniversite iş birliği ile gönüllülük oryantasyon eğitimi verileceğini de açıkladı.

Farkındalığı Artırmayı Hedefliyoruz

Özel gereksinimli bireylere yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirten Başkan Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak özel gereksinimli bireylere yönelik farkındalığı arttırmak, hem çocuklarımızın hem de ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırabilmek ve sosyal hayat içinde daha fazla yer almalarını sağlamak için çalışmalarımıza büyük bir hızla devam etmekteyiz. Bu çalışmaları yürütürken de çok daha ayrı bir gayret ve hassasiyet gösteriyoruz” dedi.

Üniversite İle İşbirliği

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi iş birliğinde gönüllü oryantasyon eğitimleri düzenleyeceklerine dikkat çeken Başkan Güngör, “Gönüllü olarak çalışmalarımıza destek olan gençlerimizi tebrik ediyorum.  Bu dönem farklı bir bakış açısı kazandırmak ve gönüllük hareketini daha kurumsal hale getirmek amacıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi iş birliğinde gönüllü oryantasyon eğitimleri düzenleyeceğiz.Bu eğitimlere katılan gönüllü gençlerimize sertifikalarını vererek gönüllü hizmet hareketimize dahil edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gönüllerince Eğlendiler

Başkan Güngör’ün konuşmasının ardından etkinliklere geçildi. Özel gereksinimli bireylerden oluşan Halk Oyunları Ekibi birbirinden güzel oyunlar oynadı. Gönüllü Burak Kök, katılımcılar için mini konser verdi. Resim, takı tasarım, ahşap boyama gibi faaliyetlerin de gerçekleştirildiği programda özel gereksinimli vatandaşlar ve aileleri güzel bir gün geçirdiler. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo