ESHAB-I KEHF PTT ŞUBESİ KAPANMAYACAK!

ESHAB-I KEHF PTT ŞUBESİ KAPANMAYACAK!

Afşin’de 2 tane PTT var.Birisi Merkez diğeri ise Eshab-ı Kehf PTT Şubesi.

30 Nisan 2019 - 14:45

Afşin şehir merkezinde bulunan Eshab-ı Kehf PTT Şubesi PTT Başmüdürlüğünce alınan bir kararla kapatılmak istendi.

Afşin Haber Merkezine gelen bilgi üzerine harekete geçerek konuyu Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına bildirmiştik.Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can,konuyla ivedilikle ilgilenerek hem Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan beye hem de Türk Telekom Genel Müdürlüğüne konunun ulaşmasını sağladı.

Durumu tekrar gözden geçiren ilgili kurum Eshab-ı Kehf PTT Şubesinin kapanmaması konusunda yeni bir karar aldı ve bu karar Afşin’e ulaştı.

Kararın memnuniyet verici olduğunu ifade eden Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, ancak Afşinliler olarak elimizi taşın altına koymamız gerekiyor.Sonuçta PTT devletimizin bir kurumudur.Zarar etmesini isteyemeyiz.Biz Eshab-ı Kehf PTT şubemizin yerinin işlem yoğunluğuna ağırlık vermek   amacıyla Hükumet Konağı tarafına taşınmasını talep ettik.Başta Belediyemiz olmak üzere kurumlarımız konuya sıcak baktılar dedi.

Konuya ilişkin dün Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında Eshab-ı Kehf PTT Şubesinde ki işlemleri yoğunlaştırmak adına bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can,Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş,Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat,Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Adnan Kabaağaç,Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu,Afşin Baro Temsilciliği adına Avukat Murat Bozkurt,DİVA-SEN Başkanı Yusuf Donar,DİYANETSEN Başkanı Kahir Ardıç,Diyanet Vakıf Sendikası Başkanı Ramazan Gevher,Sağlıksen Başkanı Yusuf Erdoğan,Türk Eğitim Sendikası Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bayram Doğan katıldı.

Toplantıda konuşan Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can,Bugünkü toplantımızın sebebi malumunuz 1 tane merkez Şubesi olan PTT’miz var ikinci şube olarak ismi de bizim için çok önemli olan Eshâb-ı Kehf Ptt Şubesi. Şu anda hükümetin almış olduğu bir kararla da şubenin zarar ettiği konusu olduğu için kapatılma kararı çıktı. PTT baş müdürlüğümüz bu şubemizin kapanması tercihinde bulundu tabi orada bizim de hatamız var biz bu şubemize gerekli ilgiyi göstermediğimiz için kapatılma kararı alındı. Özellikle isminin Eshab-ı Kehf olması malumunuz Türkiye’de 81 il tüm dünyaya açılan bir penceremiz yapmış olduğumuz her işlem de Eshâb-ı kehf damgasını biz bu şubede görüyoruz. En azından bu tanıtım bile bizim için çok önemli. PTT baş müdürümüzle bu konu bize geldiğinde konuşma yaptık onlar maalesef bu kararın alındığını ve genel müdürlüğe gittiğini  söylediler. Biz de burada bazı yetkililerle görüştük sayın belediye başkanımızla da görüştük Ak parti ilçe başkanıyla da görüştük onlarda bu konuda duyarlı olduklarını söylediler. Kapatılmaması gerektiğini söylediler. Kapatılmaması için de elimizden gelen gayreti göstereceklerini söylediler. Biz de konuyu Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sefer Turan beye götürdük biz oraya götürürken de buradaki bir PTT şubesine kapatılmasından ziyade ismi Eshab-ı Kehf olmasından dolayı buranın bizim için çok büyük bir anlam ifade ediyor dedik. Kendileri de genel müdürlükle görüşmüşler o şubeyi kapatmayalım ama bir süre Afşinliler de üzerine düşen görevi yapsınlar bu şubeyi yaşatmak için ellerinden gelen gayreti göstersinler demiş biz de zaten bu noktada bir gayret göstereceğimizi söylemiştik.Bugün toplanmamızın sebebi biz bu şubeden işlemlerimizi yoğunlaştırmak.Şimdi buradan Eshab-ı Kehf PTT şubemizin konumu itibarıyla biraz gözden uzak bir yerde.Bu noktada biz üçüncü şubenin açılması noktasında gayret gösteriyorduk. Özellikle adliye ve hükümet konağının olduğu bölgede resmi kurumların da tamamının orada olması oraya da açılması gerektiğini ifade etmiştik ama buradaki şubenin zarar ediyor olması oradaki şubenin açılma yolunu da kapattı. Tabi bu noktada ben baş müdür beye dedim ki bu bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor başta belediye başkanımız olmak üzere tüm sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcilerimizle başkanlarımız oraya gelerek bu şubenin hayatta kalmaması için  elimizden gelen gayreti gösterelim dedik. Sizler adına da ben bu sözü verdim sizlerinde ben bu düşüncede olduğunu düşünüyorum. Bu şubemizin kapanmaması için kendi üyelerimize bilgilendirme yaparak en azından işlemlerimizin bir kısmını bu şubede yaparak bu şubenin kapatılmasını engellemiş olacağız  dedi.

Toplantıya katılan Sendika,STK ve Mesleki Kuruluş Temsilcileri İşlemlerinin bir bölümünü Eshab-ı Kehf PTT Şubesinden yapma sözü verdiler.Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo