ERKOÇ: MARAŞ EKONOMİSİ ATAĞA GEÇTİ

ERKOÇ: MARAŞ EKONOMİSİ ATAĞA GEÇTİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ta başta şehir ekonomisi olmak üzere bir çok alanda atağa geçtiklerini belirterek

14 Nisan 2018 - 12:29

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ta başta şehir ekonomisi olmak üzere bir çok alanda atağa geçtiklerini belirterek; Kahramanmaraş’ın tek hamlede en büyük yatırımı 2018’de aldığını söyledi.

Narlı bölgesine3.2 katrilyon değerinde Batmandakinden daha büyük bir tane petrol rafinesi kurulacağı müjdesini veren Erkoç, ulaşımdan turizme, gıdadan hayvancılık sektörüne, kentsel dönüşümden sosyal projelere kadar bir çok alanda yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Erkoç, “Narlı bölgesine bir tane petrol rafinesi kurulacak. Bu teşvik paketine o yatırımı yetiştirdik. Kahramanmaraş'ımıza hayırlı uğurlu olsun diliyoruz. Burası önemli bir petrol tedarik merkezi olacak. Batman’daki rafineriden daha büyük bir rafineri burası. 1.3 milyon ton hacmi var. Bu büyük bir rakam” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin birçok alandaki probleminin çözülmesi için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını belirten Erkoç, sadece büyükşehiri ilgilendiren alanlar değil diğer alanlardaki işlerinde planlanmasınınkendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Erkoç, şöyle konuştu: “Okul yerlerinin, hastane yerlerinin planlanması başta olmak üzere şehrimizin ihtiyacı olan tesislerin yapılması ile ilgili hükümetimizle yoğun temas içerisindeyiz. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kahramanmaraş’ımızın her türlü probleminin çözülmesi ile ilgili her türlü gayret ve çabayı büyükşehir belediyesi olarak göstermekteyiz; göstermeye de devam edeceğiz. Turizm fuarlarına katılıyoruz. En son Antalya’da dünya çapında büyük bir turizm fuarına katıldık. Dünyanın dört bir yanından ülkeler gelmişti. Hamdolsun en güzel stant bizim standımızdı. Orada bir sanal gerçeklik gözlüğüyle 365 derece Kahramanmaraş'ın tanıtımını yaptık.  İnsanlar çok etkilendi. İnanın ki orada birçok insan Kahramanmaraş'a geleceğini söyledi. Başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mehmet Çavuşoğlu da standımızı ziyaret etti. Sayın valimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Antalya Milletvekillerimiz standımızı ziyaret ettiler ve çok beğendiler. Kahramanmaraş'ımızın tanıtımını tüm Türkiye'de artık bu elektronik otomasyon sistemini, teknolojiyi kullanarak yapacağız. İnsanları gezdireceğiz ve daha sonra insanların burayı tercih etmesini sağlayacağız. Sanayi parselleri oluşturuyoruz. Kahramanmaraş ekonomisini daha güçlü hale getirebilmek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş için daha güçlü bir ekonomi diyoruz.”

Külliyede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesindebir teşvik paketi ilan edildiğini aktaran Başkan Fatih Mehmet Erkoç, teşvik paketinde büyük bir yatırımın Kahramanmaraş’a verildiğini kaydederek şunları söyledi: “Yaklaşık 3.2 katrilyon civarında bir yatırım. Çok büyük bir yatırım tek hamlede yapılan. Kahramanmaraş'ın en büyük hamlelerinden bir tanesi!Narlı bölgesine bir tane petrol rafinesi kurulacak. Bu teşvik paketine o yatırımı yetiştirdik. Kahramanmaraş'ımıza hayırlı uğurlu olsun diliyoruz. Burası önemli bir petrol tedarik merkezi olacak. Batman’daki rafineriden daha büyük bir rafineri burası. 1.3 milyon ton hacmi var. Bu büyük bir rakam. Bu tür özel yatırımları takip ediyoruz. Yine bir başka alanda takip ettiğimiz yatırım var. Aslında bu rafinerin başka yere kurulma ihtimali de vardı ama biz öncelikli davrandık.”

ELBİSTAN HAYVANCILIĞIN MERKEZİ OLACAK!

Pazarcık Belediyesi ile Kızkapandı bölgesinde 6 bin 200 dönüm alanın sanayi bölgesi olarak açıldığını ve Türkoğlu Belediyesiyle bir Gıda Organize Sanayi üzerine de çalışmalar yaptıklarını dile getiren Erkoç, Elbistan’da hayvancılık alanında yapılan yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi: “Elbistan'da yine bir Hayvancılık Organize Sanayi çalışmamız var. Yüzde 35’iBüyükşehir Belediyemize yüzde 35'i valiliğe yüzde 30'da Elbistan'daki sivil toplum kuruluşlarına ait.İnşallah yakında müteşebbis heyetimizi oluşturacağız. 4 bin 200 dönüm büyükbaş Besi Enerji Sanayi Bölgesi Türkiye'nin en büyüklerinden bir tanesi olacak. Yakında inşallah dağıtıma başlayacağız. Belli bir miktar para yatırılması lazımdı, paralar yatırıldı.İnşallah yakında orda da arsa dağıtımına başlayacağız. O bölgenin Elbistan'daki en büyük hayvancılık merkezlerinden bir tanesi haline geleceğine inancımız tam. Yine aynı şekilde şehir merkezine yakın alanlarda sanayi parseli oluşturma ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Amacımız hayvancılık alanında bir Organize Sanayi Bölgesi yaptığımızda Türkiye'nin en öndeki illerinden birisi oluyoruz. Şimdi Kahramanmaraş'ımızın meralarıyla ilgili kırsal kalkınma daire başkanlığımızın bir çalışması var. Küçükbaşta da yine aynı şekilde iddialı olacağız. Çünkü çok önemli ve stratejik bir sektör bu Kahramanmaraş'ta bunun için uygun bir bölge, insanlar buna yatkın.”

BÜYÜKŞEHİR DONDURMA SEKTÖRÜNE EL ATTI!

Dondurma üreticilerine yeni alanlar oluşturma gayreti içinde olduklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, şu açıklamalarda bulundu: “Dondurma sektöründe 70 civarında firma var. 50'si Maraş'ta 20'si dışarıda. Onlara da arsa oluşturup kırsal kalkınmadan destek almalarını sağlayarak bir ekonomik atılım yapmak istiyoruz. Bibercilerle ilgili yine aynı şekilde gıda organizede çalışmalarımız devam ediyor. Makarna fabrikası yapmaları için alan oluşturacağız. Şunun için söylüyorum: Şehrin değişmesi için çok güçlü bir ekonomiye sahip olmamız gerek. Müteşebbislerimizin çok güçlü olması lazım ve şehre yatırım yapılması prestij binaların yapılması gerek. Biz planları yapıyoruz.İmar planlarını yapıyoruz.Katları yükseltiyoruz; ama buraların yatırımıyla ilgili yeterince talep gelmemekte. Şehrin ekonomisini daha güçlü hale getirdiğimizde kendiliğinden bu eski mahallelerin kaldıracağı ve çok güzel binaların yapılacağı inancındayız. Ana caddelerimizde bile eski binaların dönüşmeleri için sahipleriyle görüşmeler başladı. Başta Azerbaycan Bulvarı olmak üzere görüşmelerimiz devam etmekte. Kahramanmaraş'ın satın alma gücünü arttırıyoruz. Yusuflar Mahallesi’nde kamulaştırmalar devam ediyor. 136 civarında ev kamulaştırdık. Yıkmaya devam ediyoruz. İnşallah orada mükemmel bir mahalle oluşturacağız. Yine aynı şekilde Sarayaltı Caddemiz başta olmak üzere birçok yerlerde kamulaştırma ve dönüşüme yol açıyoruz. Hem mahalleleri ayağa kaldırıyoruz, bir taraftan da dönüşüm ilan ediyoruz. Şehrimizin Orman Dairesi Bölgesinde 60 dönüm bir alanı kentsel dönüşüm ilan ettik. Orada yine çalışmalarımız devam etmekte. Hedefimiz 2018 yılında Kahramanmaraş'ımızı ekonomik olarak çok güçlü hale getirmek. Kahramanmaraş'taki sanayici sayımızı önemli derecede arttırmak. Bunun artmasıyla beraber satın alma gücü artacak, ekonomi daha güçlü hale gelecek. Ve Kahramanmaraş'taki kentsel dönüşüm daha da hızlanacak.”

Kahramanmaraş'ta her alanda bir değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Erkoç, “Tüm ilçelerimizde en icra köylerimize kadar bir çalışmamız eserimiz var. Tabi eksiklerimiz var.Bunları çok iyi biliyoruz. İnşallah 2018 yılında sezonumuz yavaş yavaş başlamakta, sezonumuzun başlamasıyla beraberde bu eksiklerimizi, temel ihtiyaçlarımızı en iyi şekilde gidererek tamamlayacağız. İlçelerimiz arasında ayrım yapmıyoruz. Tüm ilçelerimiz evimizin en güzel odaları gibi bizim için. Omumuzda sorumluluğu olan 1 milyon 126 bin civarında vatandaşımız var. Bunları Kahramanmaraş'ta en iyi şekilde yaşatmak için her türlü gayretle çabayı beraberce göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Raylı sistemle ilgili hava terminalinin olduğu yere inşallah hızlı tren istasyonunun yapılmasıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını bildiren Erkoç, “Bununla ilgili 2017 döneminde görüşmeler toplantılar yaptık. Bizde inşallah raylı sistemin bir kısmını oraya getireceğiz. Hava yolu terminali hızlı tren terminali ve raylı sistem terminalini aynı yerde aynı noktada Türkiye'ye bir örnek olarak çözmeye çalışıyoruz. Şehrimizi en iyi hale getirme gayretindeyiz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
https://www.alexa.com/siteinfo