Dünyanın En Borçlu Ülkesi: Amerika

Dünyanın En Borçlu Ülkesi: Amerika

20 trilyon dolara yakın borcu var…

08 Kasım 2017 - 12:53

Dünyadaki hükümetlerin toplam borcu 63 trilyon doları geçerken, Amerika Birleşik Devletleri’nin, 19,94 trilyon dolarla ilk sırada yer aldığı belirlendi. Interpress’in Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerinden derlediği bilgilere göre, ABD’yi Japonya ve Çin takip ederken Türkiye’nin ise  yaklaşık 230 milyar dolar borcu olduğu tespit edildi.

AMERİKA SÜPER GÜÇ AMA …

Toplam 19,94 trilyon dolarla IMF Küresel Hükümet Borçları Liginin zirvesinde yer alan ABD’yi, 11 trilyon dolarla ikinci sırada yer alan Japonya takip ederken Çin hükümetinin toplam borcunun ise 5 trilyon doları bulduğu belirlendi. Japonya ve Çin’in borcunun çoğunluğunun yerel para biriminden ve kendi vatandaşlarına olan borçlardan oluştuğu görüldü. Dördüncü ve beşinci sırada ise sırasıyla 2 trilyon 454 milyon dolarla İtalya, 2 trilyon 375 milyon dolarla Fransa’nın yer aldığı anlaşıldı.

TÜRKİYE’NİN BORCU MİLLİ GELİRE ORANLA YÜZDE 30’UN ALTINDA …

Öte yandan medyaya ekonomi ile ilgili yılbaşından bu yana 900 binden fazla haber yansırken, milli gelir oranına göre en fazla borçlu ülkenin yaklaşık yüzde 240 ile Japonya olduğu tespit edildi. Bu ülkeyi yüzde 181,6 ile Yunanistan, yüzde 148,7 ile Lübnan, yüzde 132,6 ile İtalya ve yüzde 130,3 ile Portekiz’in izlediği saptandı. Ülkemizde ise Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, Türkiye'nin, Eylül ayı sonu itibarıyla yaklaşık 230 milyar dolar olan merkezi yönetim borcu, milli gelire oranla yüzde 30'un altında bulunurken bu rakamın ise toplam küresel borçların yüzde 0,4'üne denk geldiği belirlendi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız”
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya...
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
https://www.alexa.com/siteinfo