Dulkadiroğlu Meclisi’nden İdlib Mesajı

Dulkadiroğlu Meclisi’nden İdlib Mesajı

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Mart ayı meclis toplantısında Suriye’ye yönelik Bahar Kalkanı Harekatı’na destek açıklamasında bulundu.

04 Mart 2020 - 13:09

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Mart ayı meclis toplantısında Suriye’ye yönelik Bahar Kalkanı Harekatı’na destek açıklamasında bulundu. Başkan Okay, Türk Ordusu’nun İdlib’te barışı tesis etmek için bulunduğunu hatırlattı.

Dulkadiroğlu Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın başkanlığında gerçekleştiren toplantı saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından bir açıklama yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Suriye’de devam eden Bahar Kalkanı Harekatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Türk Silahlı Kuvvetlerine ve hükümete desteklerini yenileyen Başkan Okay, şu açıklamalarda bulundu: “Malumunuz Suriye’de yaklaşık 11 yıldır iç savaş sürmektedir. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak masum Suriye halkının yanında durduk. Bundan bir hafta önce Suriye’deki masum halkı korumak ve ülkemize karşı yöneltilebilecek tehditleri engellemek için Suriye’nin İdlib kendinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerimize Rejim güçleri tarafından haince bir saldırı gerçekleştirilmişti. Bu hain saldırı neticesinde 33 vatan evladımız şehit edilmişti. Kurtuluş Savaşı’nda, Dumlupınar’da, Çanakkale’de nasıl vatan için şehit olan evlatlarımıza yandıysak, bugün de aynı yangın içimizde kor halinde durmaktadır.”

BİRLİĞİMİZİ VE DİRLİĞİMİZİ HİÇBİR GÜÇ BÖLEMEZ

“Her zorlukta olduğu gibi bu hain saldırı sonrasında da milletimiz kenetlenmiş ve dışarıdan gelecek her türlü tehdide karşı devletinin yanında olduğunu en güçlü şekilde göstermiştir. Kaldı ki Türk ordusu sınanmaz gücünü göstermiş ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmamış, üstün savaş teknolojisini tecrübe ederek dünyaya Türk’ün gücünü bir kez daha göstermiştir. Bu hain saldırılarda şehadete uğurladığımız evlatlarımızdan ikisini de Kahramanmaraş’ımız da toprağa verdik. Bugün milli birlik ve beraberliğimizi koruyarak devletimizin sınır ötesinde yürüttüğü Bahar Kalkanı harekatına desteğimizi sürdüreceğiz. Sahada mücadele eden Silahlı Kuvvetlerimize dua orduları kurarak destek oluyoruz. Tek derdi mazlumu ve kendi vatanını tehditlerden korumak olan Mehmetçiklerimizi bizler de dualarla koruyacağız.”

15 TEMMUZ RUHUYLA BÜTÜNLEŞMELİYİZ

“Bugün her türlü farklılıklarımızı bir kenara bırakarak 15 Temmuz ruhuyla bütünleşmeli ve devletimizin yanında durmalıyız. Bu vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin İdlib kentinde Rejim güçlerine karşı yürüttüğü Bahar Kalkanı harekatının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizler Dulkadiroğlu Belediyesi Meclisi olarak şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, devletimizin ortaya koyduğu her türlü mücadeleyi destekliyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo