CHP’li Öztunç, Memleketindeki Çocuklar İçin Harekete Geçti

CHP’li Öztunç, Memleketindeki Çocuklar İçin Harekete Geçti

Öztunç Çocuklar İçin Harekete Geçti; ‘Biri Yıkılmak Üzere, Biri Faaliyete Alınmadı!’

09 Aralık 2019 - 15:40

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, birisi yıkılmaya yüz tutan, birisi de tamamına yakınının inşası bitmesine rağmen faaliyete geçirilmeyen iki ilköğretim okulunun akıbeti için Ankara’da harekete geçti.

CHP’nin ‘Atom Karınca’ lakaplı çalışkan vekili Ali Öztunç, memleketi Kahramanmaraş’ın küçük büyük her türlü sorununa Ankara’da çözüm aramaya devam ediyor.

Ali Öztunç son olarak uzun yıllardır vatandaşların Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı dâhil tüm girişimlerine rağmen olumlu bir sonuç alamadıkları, eğitim için sağlıksız koşullara sahip ve yerleşim alanına bir hayli uzak Onikişubat İlçesi Selimiye İlköğretim Okulunu ve  yüzde 95’i tamamlanmasına rağmen halen faaliyete alınmayan Göksun İlçesi Yavuz Selim İlköğretim Okulunu Meclis gündemine getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Öztunç, kamuoyu adına şu sorulara yanıt istedi;

Kahramanmaraş Selimiye Mahallesi’nde yaklaşık 330 İlk ve ortaokul öğrencisinin eğitim gördüğü 60 yıllık Selimiye İlk Öğretim Okulunun eğitime elverişsiz olduğu yıllardır dile getirilmesine rağmen bir gelişme olmamıştır. Şehir merkezine 7 km uzaklıkta bulunan barakadan bozma konteyner tarzı bir yapıda eğitim gören çocuklarımızın bir an önce daha sağlıklı ve güvenli bir okula taşınması gerekmektedir. Bu okulun yeniden yapılması için her yıl ilgili mercilere yapılan başvurulara verilen cevapta, okulun yatırım programına alınacağı söylenmesine rağmen çocuklarımız yıllardır bu elverişsiz ortamda eğitim görmeye mahkûm edilmektedir.

Buna istinaden;

Bu güne kadar bu okul neden yapılmamıştır? Ne zaman yapılması planlanmaktadır?

Kahramanmaraş 12 Şubat İlçemize bağlı Selimiye mahallesindeki Selimiye İÖO 2020 yılı Yatırım Programına alınacak mıdır?

Sağlıksız bir ortamda eğitim gören çocuklarımızın yakın okullara dağıtılması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?

Kahramanmaraş Göksun İlçesi Kayabaşı mahallesindeki Yavuz Selim ilköğretim okulunun %95’i tamamlanmıştır. Bu okulun açılışı ne zaman gerçekleştirilecektir?

Bu okulun 2020-2021 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi düşünülüyor mu?

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo