BÜYÜKŞEHİR’DEN SPORA DEV DESTEK

BÜYÜKŞEHİR’DEN SPORA DEV DESTEK

Sporun ve sporcunun gelişimi adına her zaman hizmetlerine ve desteklerine devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulundu.

07 Eylül 2018 - 13:16

Osman Sayın Spor Salonu’nda gerçekleştirilen malzeme dağıtım töreni açılış konuşmaları ile başladı.

TAKDİRE ŞAYAN

İlk olarak kürsüye gelen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Başkanı Ergun Önal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un göreve geldiği zamandan beri sürekli spora verdiği desteğin takdire şayan olduğuna işaret ederek: “Göreve geldiği günden bu yana her zaman yanımızda ve bizimle birlikte olan Fatih Başkanımız ilk olarak maddi imkansızlık içerisinde olan kulüplerimizin lige katılım payları, antrenör sözleşme bedelleri, yönetici sahaya giriş kartları bedellerini ödeyerek kulüplerimizi ciddi oranda rahatlatmıştır. Bunun yanı sıra her sezon başında düzenli olarak ve sürekli artarak malzeme yardımlarını da yine bizlerle birlikte yapmaya devam etmektedir. Bundan dolayı amatör spor teşkilatım adına teşekkür ediyor, saygı ve sevilerimi sunuyorum” dedi.

GÜÇLÜ OLMAMIZ ŞART

ASKF Başkanı Ergun Önal’ın ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, her zaman güçlü ve dinamik olunması gerektiğini ifade ederek: “ Güçlü bir gelecek için güçlü, dinamik, sağlıklı nesillere ihtiyaç var. Bizim kıyamete kadar güçlü bir şekilde ayakta durmamız için gençlerimize her geçen gün daha çok yatırım yapmamız gerek. Gençlerimizi, evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerek. Onları iyi hazırlamak gerek. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bunun gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Yüreğimizde bu aziz milletin kaygısı var, yüreğimizde Kahramanmaraş sevdası var. İnşallah, yaptığımız çalışmalarla Kahramanmaraş’ı sporcu fabrikası haline getirmeye çalışıyoruz. Her anlamda yoğun gayretlerimiz var. Hem tesisleşmede hem de faaliyet açısından tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Hamdolsun bugün yaklaşık 600 bin TL değerinde spor malzemesi dağıtıyoruz. Sporcularımıza, gençlerimize, kulüplerimize destek oluyoruz. Daha iyi sportif faaliyetlerde bulunsunlar diye imkanlarımız ölçüsünde destekte bulunuyoruz. Bununla da yetinmiyoruz. Yıl içinde de desteklerimiz devam edecek kulüplerimize” dedi.

NESİLLERİMİZ SAĞLIKLI OLMALI

Günümüzde obezite başta olmak üzere birçok hastalıkla mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Erkoç: “Kahramanmaraş’ta ne kadar çok lisanslı sporcu olursa, geleceğe o kadar çok güçlü yürüyeceğiz İnşallah. Sporu bir alışkanlık haline getirmeye çalışıyoruz. İlimizin genelinde yaz spor okulları açtık. 10 binlerce çocuğumuz küçük yaşta Yaz Spor Okulları’nda eğitim gördüler. Her yıl bunu daha da artırmaktayız. Onların da eşofmanları ve formaları başta olmak üzere bunlara biz destek sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Amacımız, her evden en az bir lisanslı sporcu çıkarmak. Bu futbolcu olabilir, basketbolcu olabilir, voleybolcu olabilir. Ama amacımız ve niyetimiz Kahramanmaraş’ın her hanesinden bir tane lisanslı sporcu çıkarmak. Biz bunu alışkanlık haline getirdiğimizde birçok toplumsal sağlık sorunları da ortadan kalkacak. Daha sağlıklı nesiller olacak. Bugün başta obezite olmak üzere birçok hastalığın temelinde hareketsizlik var. Ama biz gençlerimizi spora alıştırdığımızda sağlık yönünden de toplumumuzu korumuş olacağız. Ayrıca takım ruhu oluşturma açısından spor ve kulüpler çok önemli. Çocuklarımız bilgisayarların başında adeta teknoloji bağımlısı olmuşlar. Teknolojiye uyuşturucu gibi bağımlı hale gelmişler. Biz ne yapıyoruz, bunu çözmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızı bilgisayarın başından kaldırıp spor salonlarına getirdiğimizde onları bağımlılıktan kurtarmış olacağız. Onlara takım ruhunu öğretmiş olacağız. Takım ruhuyla daha da kolay aşmış olacaklar” diye konuştu.

TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak sporun ve sporcunun gelişimi adına her türlü alt yapı çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Erkoç: “Sporda çok önemli başarılara imza atmaktayız. Ergün Başkan ile yoğun istişarelerde bulunuyoruz. İnşallah yakında da amatör evinin projesini yapıp inşaatına başlayacağız. Adım adım omuz omuza geleceğe yürüyeceğiz. Taşıma su ile değirmen dönmez. Büyük başarıları sporun her alanında Kahramanmaraş’ın evlatlarıyla kazanacağız. Amacımız gençleri şampiyon yapmak. Bizim Belediyespordan geçen yıl Alanyaspor’a bir arkadaşımız transfer oldu. Alanyaspor Başkanı beni aradı. Benden futbolcuyu istedi. Bende bu çocuğu veririz ama ilk 11’de oynatacaksınız dedim. Bu çocuğumuz u17’de idi. İnşallah bu yılda süper ligde oynayacak. Yani sporcularımıza gittikten sonra da sahip çıkıyoruz. Sporcu kardeşlerim her zaman yanınızdayız. Sizlerin başarılı olması için tüm imkânları seferber etmiş durumdayız. Kahramanmaraş’ımız başta güreş olmak üzere ismini dünyaya duyurmakta. Dünya çapında başarılar elde etmeye başladık. Kulüp yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten yöneticilerimiz çok önemli fedakârlıkta bulunuyorlar. Kulüpleri çalıştıran hocalarımızı tebrik ediyorum.

Büyükşehir Belediyesi olarak spor yatırımlarımıza devam edeceğiz ve herkesin, her kesimin spor yapmalarını sağlayacağız” diye konuşarak sözlerini tamamladı.

Daha sonra, spora verdiği desteklerinden dolayı bazı kulüpler tarafından Başkan Erkoç’a plaket ve kupa takdim edilerek teşekkür edildi.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise sporcularımızın dünya arenasında ayyıldızlı al bayrağımızı dalgalandıracaklarını ve İstiklal Marşı’mızı söyleteceklerine inandıklarını ifade ederek: “Bugün burada bu birlikteliği ve bu coşkuyu gördükten sonra bu kulüplerden, bu sporcu kardeşlerimizden dünya arenasında şanlı Bayrağımızı dalgalandıracak, İstiklal Marşı’mızı söyletecek sporcu kardeşlerimizin çıkacağına yürekten inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un da bu desteklerinden dolayı kendisini ve ekibini yürekten kutluyorum” dedi.

Konuşmalar sonrasında Başkan Erkoç bütün takımlara malzemelerini tek tek vererek başarılar diledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 76 spor kulübüne 9 bin adet 600 bin TL değerinde spor malzemesi yardımı yapıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız”
Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya...
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
Başkan Adayı Dedeoğlu’ndan “Çılgın Projeler”
https://www.alexa.com/siteinfo