BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİ SPOR KONFERANSI

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİ SPOR KONFERANSI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

19 Mayıs 2018 - 13:53

Kültürpark Konferans Salonu’nda ‘Engellilerde Spor’ konulu bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takım Antrenörü Osman Çullu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Paravolley Takımı Oyuncusu Sadullah Kılıç katıldı.

Program, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı ve Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Adnan Alagöz: “Engelsiz bir Kahramanmaraş için hareket eden Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde aynı zamanda Gençlik ve Spor Kulübünü de faaliyete geçirdik. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata adapte olabilmeleri için, karşılaştıkları olumsuzlukları ortadan kaldırma gayetindeyiz.

Engeliler Şube Müdürlüğü ile engelli birey ve ailelerine psikolojik, sosyal eğitimler danışmanlık ve medikal malzemeler gibi destek sağlayarak kurslar ve çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Aynı zamanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile koordineli olarak engelli bireylerimize yönelik çeşitli spor dallarında kurslarda düzenlemekteyiz. Tüm engel gruplarına yönelik kurslarımız olduğu gibi bireysel beceri kurslarımızda devam ediyor” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; “Engelli bireylerimiz söz konusu olduğu zaman Büyükşehir Belediyemiz her zaman destek vermiş ve vermeye de devam etmektedir. Büyükşehir’in verdiği destekler de her zaman karşılığını bulmaktadır. Gerek bireysel kurslarda gerekse yine engelli kardeşlerimize yönelik yaz spor okullarında engelli kardeşlerimiz spor yapma imkanı buldukları gibi kendilerini geliştirme becerisini gösteriyorlar. Sporun ve sporcunun gelişimi adına her zaman destek veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyor, birçok başarılara imza atan engelli kardeşlerimize de başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takım Antrenörü Osman Çullu geldi. Yüzme Milli Takım Antrenörü Osman Çullu, Kahramanmaraş’ın engelli sporlarında birçok başarılara imza attıklarını ifade ederek, ilk engelli ile yüzme dalında yola çıkışlarının hikayesini anlattı.

12 yıl boyunca Ali Uzun ile birlikte çalıştıklarını ve Ali Uzun’un Kahramanmaraş’ın ilk engellilerde Avrupa şampiyonu olduğunu ifade etti. Osman Çullu yaptığı açıklamada: “Burada bizlere her zaman destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı’ya, sporun gelişimi adına ve bilhassa engellilerin spor yapmalarına imkan tanıyan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Paravolley Takımı Oyuncusu Sadullah Kılıç, paravolley(oturarak voleybol) takımının kuruluş aşamasını ve kazanılan namağlup şampiyonluğa uzanan serüveni anlattı.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı ve Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Adnan Alagöz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı  ikisi birlikte Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takım Antrenörü Osman Çullu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Paravolley Takımı Oyuncusu Sadullah Kılıç’a bir buket çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.

Programın sonunda Samsun’dan 33 madalya ile dönen Engelli milli yüzücüler,Türkiye şampiyonu olan Paravolley Takımı ve yine Türkiye Şampiyonu olan İşitme engelliler takımı oyuncuları hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo