BEYAZ TABAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

BEYAZ TABAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kahramanmaraş’ta “Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenliği” kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme,

13 Nisan 2018 - 18:22

Kahramanmaraş’ta “Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenliği” kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım ve satış gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetim ile tüketiciye her zaman yeterli güvenli gıda arzını sağlayan 2 işletmeye 3 adet Beyaz Tabak Ödülü verildi.

Sektörler arası haksız rekabetin önlenmesini, gıda sanayinin gelişmesini, ülke itibarının korunmasını, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıda sağlayarak bunların güvenli olarak tüketiciye ulaşmasını sağlayan Akdo Dondurma Esentepe ve Haydarbey Şubesi ile Özel Yeni Rekor İlkokulu-Ortaokulu yemekhanesine Beyaz Tabak Ödüllüne layık görüldü.

Kahramanmaraş’ta gıda güvenliği ile denetimlerin etkinliğini arttırarak güvenli gıda arzının istenilen düzeylere çıkarılmasını sağlamak için Valilik makamının oluru ile uygulamaya konulan Kahramanmaraş ili Gıda Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde ödüle layık görülen işletmeler, dün Akdo Dondurma Esentepe Şubesi’nde düzenlenen bir törenleödüllerini aldı.

Ödül Töreninde konuşan Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu,Gıda Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde yapılan toplantılarda gıda güvenliği ile ilgili alınan kararlar arasında ‘Beyaz Tabak Ödülü’ uygulamasına yer verildiği ve uygulamaya istinaden asgari, teknik ve hijyenik şartların üstünde faaliyette bulunan toplu tüketim yerleri olarak belirtilen işyerlerinin ‘Beyaz Tabak Ödülü’ ile taltif edildiği belirtti. Emiralioğlu, “Biz Kahramanmaraş Valimizin talimatlarıyla ilimizde bir gıda güvenliği eylem planı hazırladık. İlimizde yaşayan insanları daha sağlıklı daha güvenli bir gıdaya ulaştırmak amacıyla valimizin koordinesinde Sayın Vali Yardımcımızın Başkanlığında bir kurulumuz var. Bu kurulda farklı farklı kurullardan temsilcilerimiz var. Bu şekilde bizim Bakanlığımızın yaptığı zorunlu denetimlerin dışında da Gıda Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde bir takım faaliyetler yaptık ve son derece de verimli çalışmalar ortaya çıktı. Burada tabi temel hedefimiz çiftlikten sofraya gıda güvenliği kapsamında, gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrolün sağlanması! Gıda Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde yapılan toplantılarda ilimiz sorunlarının tespit edilmesi ve çözümüne yönelik gıdayla ilgili ortak paylaşım ve uygulamaların sağlanması hedeflenmektedir. Şu anki program da bunlardan bir tanesi” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce çiftlikten sofraya gıda güvenliği kapsamında gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimlerin yapıldığını ifade eden Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Gıda Güvenliği Eylem Kurulu Başkanı Faruk Eraslan, tüketiciye her zaman güvenli ve sağlıklı gıdaların temini hususunda gerekli çalışmalar yapıldığını kaydederek şöyle konuştu: “Bu çalışmalar kapsamında Kahramanmaraş İl Gıda Güvenliği Eylem Planı Kurulu şimdiye kadar 4 toplantı yapmıştır. İl Gıda Güvenliği Eylem Planı Kurulunun aldığı kararlar arasında asgari, teknik ve hijyenik koşuların üzerinde özel bir gayret gösteren, güvenilir ve kaliteli hizmet sağlayan toplu tüketim yerlerinin, kamu kurum ve kuruluşları da dahil olmak üzere Beyaz Tabak Ödülü uygulaması kapsamında belgelendirilerek taltif edilmesi de bulunmaktadır. Alınan bu karar ve yapılan denetimler neticesinde Bahçeşehir Koleji, Kervan Pastaneleri Bistro Şubesi, KSÜ Avşar Kampüsü yemekhanesi beyaz tabak ödülü almaya hak kazanmış ve ödülleri 13 Mart 2018 tarihinde düzenlenen ödül töreninde taltif edilmişti. bugün Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze başvuran işyerleri arasında asgari, teknik ve hijyenik yönünde gerekli şartları taşıdığı yapılan denetimler sonucu anlaşılan İl Gıda Güvenliği Eylem Planı Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Özel Yeni Rekorİlkokulu-Ortaokulu yemekhanesi ve Akdo DondurmaEsentepe ve Haydarbey Şubesine Beyaz Tabak Ödüllünü vereceğiz.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Tutlu ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Büyükşehir Belediyemiz her konuda gerek üniversite ile gerek Tarım İl Müdürlüğümüzün bu tür çalışmalarında sürekli kurumların ve halkımızın yanında yer alıyor. Büyükşehir olarak şehrimize daha iyi şeyler kazandırmak adına bu tür programları destekliyor ve çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Biz bu beyaz tabak ödüllerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum.”

Programın açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Akdo Dondurmaları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu, Akdo Dondurma Haydarbey şubesi için ödülünü Vali Yardımcısı Faruk Eraslan’ın elinden alırken; EsentepeŞubesi için ödülünü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın elinden aldı.

İşletmelerin Beyaz Tabak Ödülü’ne layık görülmesinden dolayı çok memnun olduğunu belirterek; “İnşallah bu ödüle layık olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza, kaliteli ve güvenli bir şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.(HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Babasının tabancası ile ağabeyini vurdu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
https://www.alexa.com/siteinfo