Başkan Okumuş; Özel Ekip İlçedeki Tüm Evlerin Depreme...

Başkan Okumuş; Özel Ekip İlçedeki Tüm Evlerin Depreme Dayanıklılığını İnceleyecek

Elazığ depremi sonrasında uzmanların sürekli olarak işaret göstererek deprem riskinin en fazla olabileceği yerlerden biri olan Kahramanmaraş ve Türkoğlu ilçesi bölgelerinde, deprem öncesi alınması gereken tedbirler ve toplantılar gerçekleştiriliyor.

31 Ocak 2020 - 19:03

Kamu külliyesi konferans salonunda düzenlenen toplantı, Belediye Başkanı Osman Okumuş ve İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş’ın gündeme dair konuşmasının ardından, AFAD il Müdürü Aslan Mehmet Coşkun'un acil durumlarda, depremden önce ve deprem anında alınması gereken tedbirlerle ilgili sunumlar ile devam etti.

Sonrasında ise Mahalle Muhtarları, Kurum ve Daire Amirlerinin olası deprem ve acil durumlarla ilgili AFAD'dan sorumlu Vali Yardımcısı Sn.Mahmut Hersanlıoğlu'nun soru ve çözüm önerileri alınarak yapılması gerekenler hakkında bilgileri ile sona erdi.

Toplantıya; AFAD'dan sorumlu Vali Yardımcısı Sn. Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Afet Acil Durum Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, Daire Amirleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında; Bir haftadır ilçe kaymakamımla beraber kamu binalarının bundan sonra ki kalitesi ile ilgili neler yapabileceğimiz için kafa yoruyoruz. Tabi Türkoğlu sağlık ovasının üzerine kurulmuş fay hattının da geçtiği ilçe burada ne kadar sağlam bina yaparsak yapalım zemin sağlıklı değil ama yeni Türkoğlu ilçesini kurabilmemiz için son 5 yıldır da belediye olarak mücadele veriyoruz. Yaklaşık 25 bin dönüm Uzunsöğüt, Aydınkavak, Yeşilyöre ve Yenipınar bölgesinde imar çalışması yapıyoruz. Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa gerekeni yapacağız. Belediyemizden özel bir ekiple tüm mahallelerimizdeki evleri inceleyerek ilk tedbir çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca depreme dayanıklı yapı stoğu tespiti için 8 personelimizi görevlendirdik. Mahalle mahalle karış karış tespit yapıp, yapı stoğumuza göre icraatlarımızı uygulayacağız.

Türkoğlu İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş konuşmasında; Kahramanmaraş ve Türkoğlu ilçemiz gerçekten fay hattı üzerinde olan bir yerleşim yerimiz bugüne kadar yapılan evlerin tekrar çok acil gözden geçirilmesi özellikle kamu binaları çocuklarımızın eğitim gördüğü yerler kamu lojmanlarımız, bunların bir an önce gözden geçirilmesi ve varsa sıkıntılı yerlerimiz yeniden yapmamız gerekiyor. Muhtarlarımızın önderliğinizde bu çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Eger bir şey yapacaksak hep beraber yapacağız. Deprem hayatımızın bir gerçeği bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız okullarımızda mahallelerimizde mahalle bazlı bir deprem tatbikatı yapılacak vatandaşlarımızın toplanma alanları, deprem çantasına neler konulmalı bunlar hakkında bilgilendirme yapacağız .

Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu konuşmasında; Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız konuyla ilgili bizlere bildirimde bulundular. Konular nasıl çözülecekse kısa orta ve uzun vadeli şekilde değerlendireceğiz. Mahallelerimizdeki deprem tatbikatları gibi programlarla tüm vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmalarımız daha hızlı şekilde devam edecektir, diyerek konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo