BAŞKAN MAHÇİÇEK DOKTORLARLA BİR ARADA

BAŞKAN MAHÇİÇEK DOKTORLARLA BİR ARADA

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

14 Mart 2019 - 18:03

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanları ile bir araya geldi. İlk olarak Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ni ziyaret eden Başkan Mahçiçek, hasta ve hasta yakınlarına da geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra doktorların kutsal bir mesleğe sahip olduklarını belirten Başkan Mahçiçek, tek tek doktorları tebrik etti.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada sağlık sektöründe çalışmanın üstün fedakârlık gerektirdiğini ifade eden Başkan Mahçiçek, şu ifadelere yer verdi.

“1800’lü yıllarda 2. Mahmut döneminde Mustafa Behçet isimli bir doktorumuzun tavsiyesiyle Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire kurulmuştur. Bundan sonra da Türkiye’de tıp bir bilim olarak kullanılmaya başlamıştır. Tıp Bayramı da Türkiye’de ilk defa 1919 yılında kutlanmıştır. Dolayısıyla bugün 14 Mart doktorlarımızın Tıp Bayramı olarak kutlanıyor. Biz de bu vesileyle hem doktor arkadaşlarımızı ziyaret edelim hem de gelmişken burada yatan hastalarımıza şifa dileklerinde bulunalım istedik. Bizim belediye işleri gibi doktorlarımızın işi de zor. Gerçekten gecede gündüzde şifa dağıtmak için gayret ederler, çalışırlar. Zaman zaman şiddete de uğrayabiliyorlar. Ama her şeye rağmen bu ülkenin insanlarına şifa dağıtmak için gayret ediyorlar. Dolayısıyla hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız, doktorlarımızönemli ve kutsal bir mesleği icra ediyor. Bu mesleği icra eden bütün arkadaşlarımızın gününü kutluyorum. Kendilerine sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Daha sonra Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimliği nezdinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programına katılan Başkan Mahçiçek, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı çok memnun olduğunu belirterek “Tıp Bayramı vesilesiyle hastalarımızı da ziyaret etme fırsatı bulduk ve onlara geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Sonrasında ise Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde doktorlarımızın icra ettiği çok güzel bir konser izledik. Biz biliyoruz ki, doktorlarımız ya da sağlık çalışanlarımız sadece tıp alanında değil, duygusal alanda da iyi noktalarda. Özellikle musikide çok başarılılar, güzel vakit geçirmemizi sağladılar. Kendilerine sağlıklı, sıhhatli mutlu yıllar diliyorum. Cenab-ı hak bizleri sağlık çalışanlarımıza ne muhtaç etsin ne de yokluklarını versin. Ben bir defa daha zor şartlarda görevini ifade eden doktorlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.”İfadelerini kullandı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, düzenlenen programlar kapsamında son olarak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlemiş olduğu programa katılarak, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

 



 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo