BAŞKAN KIZILSEKİ; YENİ BİR ÇAĞLAYANCERİT DAHA YAPACAĞIZ!

BAŞKAN KIZILSEKİ; YENİ BİR ÇAĞLAYANCERİT DAHA YAPACAĞIZ!

Kahramanmaraş’ın şehre en uzak ilçeler arasında yer alan Çağlayancerit, Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki ile 4,5 yıl içinde şehir havasına büründü.

02 Ekim 2018 - 14:12

Kahramanmaraş’ın şehre en uzak ilçeler arasında yer alan Çağlayancerit, Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki ile 4,5 yıl içinde şehir havasına büründü. Altyapıdan üst yapıya, sosyal donatı alanlarından akıllı parklara kadar Çağlayancerit’n çehresin değiştirdi.

Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, göreve geldiğinden beri ilçeye büyük katkılar sağladı. Gerçekleştirdiği projelerle Çağlayancerit’e çağ atlatan Kızılseki, ilçeyi adeta şehir havasına büründürdü.

Çağlayancerit Beledyesi’nde göreve geldiği bu günden yana birçok hizmete imza atan Kızılseki, “Çağlayancerit’te göreve geldiğimiz zaman en büyük avantajımız Çağlayancerit’ çok iyi biliyor olmamızdı. Mesleğimizden dolayı Çağlayancerit’in coğrafyasını karış karış gezmiş, tüm bölgelerde ve tüm köylerdeki sorunları birebir bilen bir kişiydim. Dolayısıyla bu sorunları bilmem benim için bir avantajdı. 2014 yerel seçimlerinde platformlarda vatandaşlara ne söz verdiysek göreve geldiğimiz zaman 5 yıllık bir eylem planı hazırlayarak halletmeye çalıştık. Bu eylem planında Çağlayancerit’te neler yapacağız, Büyükşehir Belediyesi ile neler yapacağız, genel bütçe ile ilçemize hangi projeler kazandıracağız gibi planları hazırlamıştık. Geriye kalan 4 buçuk yıllık süre içerisinde vatandaşlara vaat ettiğimiz projelerin yüzde 80’n gerçekleştirmiş durumdayız. İnşallah geriye kalan yüzde 20’lik kısmını ise önümüzdeki yerel seçimlere kadar gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

EN BÜYÜK SORUNUMUZ ULAŞIMDI!

Çağlayancerit’te göreve geldiğinde ilçenin en önemli sorunlardan birinin ulaşım olduğunu ifade eden Başkan Üzeyir Kızılseki,ilk olarak ulaşıma el attıklarını belirterek şöyle konuştu: “Malum biliyorsunuz hem ilçe merkezimizin il merkezine ulaşımı hem de ilçe merkezimizin mahalleler ile olan bağlantı yolları çok deforme durumdaydı. Bunları yükseltmemiz ve bunların standardını yukarıya çekmemiz gerekiyordu. Bunun planlamasını çok iyi yaptık çok şükür. Karayolu inşaatımızı hemen hemen bu 4 yıllık süre içerisinde bitirdik ve geriye kalan kısmında ufak tefek sorunlarımız var ve bu sıkıntıları hallettikten sonra bunu da hayata geçireceğiz. Bunun yanında Çağlayancerit’ tüm mahallelerimize bağlayan grup yollarını Büyükşehir Belediyesi ile çözdük. Bu yolların yüzde 75’in sıcak asfaltlarla geriye kalan yüzde 25’in ise satıh kaplama asfaltı ile kaplayarak yoları tamamladık. Şu anda yapılamayan tek yolumuz Oruçpınar yolumuz. Bu yol 25 kilometrelik bir yol ve şu anda da orada ekipler hummalı bir şekilde çalışıyor. İnşallah bu yolu da en geç Eylül ayının sonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz.”

“Vatandaşlarımızı çamurlu yollardan kurtardık!” Çağlayancerit ilçe merkezinin ara sokaklarında da çok büyük problemler olduğunu dile getiren Kızılseki, “Çağlayancerit, belediye olduğu günden bu güne tabir caizse bu ara sokaklara hiç girilmemişti. Çamurdan, dere yataklarından geçilmeyecek kadar çok deforme bir durumdaydı. Biz ilk şehir merkezimizden başlayarak tüm mahallemizde bu ara sokakları elden geçirdik ve daha sonra altyapısı tamamlanan tüm ara sokakları kilit parke ile kaplayarak vatandaşlarımızı bu çamurlu ortamdan kurtarmış olduk. Bizim hedefimiz kilit parke noktasında hedeflediğimiz noktaya yaklaştık. Nerden baksak buraların yüzde 80’n bitirmiş durumdayız. Geriye kalan yüzde 20’lk kısmının ise ihalelerin yaptık. Yüklenici firmalarımız ve belediye ekipler yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Şu an itibar ile Çağlayancerit Belediyesi olarak 4 buçuk yılda döşediğimiz kilit parke miktarı 500 bin metre karedir. 30 yıllık Çağlayancerit ilçesi tarihinde döşenen kilit parke toplamda 50 bin metre kare iken; biz 4 yılda Çağlayancerit Belediyesi olarak 500 bin metre kareye yakın kilit parke yaptık. 150 bin metre kareye yakın da Büyükşehir Belediyesi’nden yardım aldık. Şu anda toplam 650 bin metre kare kilit parke döşemiş durumdayız. 150 bin metre karelik bir eksiğimiz kaldı, onun da gerekli ihalelerin yaptık. Şu anda arkadaşlarımız çalışıyor. Yıl sonuna kadar bu 150 bn metre kareyi de bitirip yerleşke anlamında verdiğimiz sözler tutmuş olacağız. Çünkü biz insanlara 5 yılın sonunda hiçbir vatandaşımızın ayağı çamura değmeyecek sözünü vermştk. Bunun da şu anda gerçekleştrmş olmanın mutluluğu içerisindeyiz” şeklinde konuştu. Çağlayancerit’in en büyük problemlerinden birinin de altyapı olduğunu ifade eden Kızılseki, daha önce ihalesi yapılmış olan kanalizasyon çalışmasının kolektör hattı çalışmasını tamamladıklarını belirterek; “Şu anda kolektör hattımızın vardığı noktaya da KASKİ Genel Müdürlüğü su arıtma tesisi kuracak ve bunun ihale hazırlıklarını yapıyorlar” diye konuştu.

SPORTİF VE SOSYAL ALANLARDAN STAND-UP ŞOVLARINA…

 Çağlayancerit Belediye Başkanlığı görevine geldiğinde kendisine çok büyük hedefler koyduğunu aktaran Kızılseki, şu açıklamalarda bulundu: “Fiziki anlamda Çağlayancerit’ değiştirmenin anlamsız olacağını, mental anlamda da ilçeye bir şeyler katmamız gerektiğini de farkındaydık. Dolayısıyla klasik belediyecilikten kurumsal bir anlamda daha büyük bir belediyeciliğe geçmemiz gerekiyordu. Kurumsal yapımızı da baştan sona gözden geçirdik. Kurumsal anlamda eskiye göre daha iyiyiz. Dolayısıyla bu kurumsal anlamda güçlenmemiz, Çağlayancerit Belediyesi’nin sosyal, kültürel faaliyetlerine de yönelmesine katkı sağladı. Çağlayancerit Belediyesi tarihinde ilk defa biz 4 yıl boyunca iftar çadırları kurduk ve vatandaşlarımızı belediye tarihinde ilk defa iftar çadırlarında bir araya getirerek Ramazan Ayının ruhunu birlikte yaşadık. Yine belediye tarihinde ilk olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve çocuklarımızı tiyatrolarda, sinemalarda ve stand-up şovları ile buluşturduk. Tüm okullarımızda bu organizasyonları gerçekleştirdik. Bu da öğrencilerimiz

tarafından çok takdir toplayan br projeydi. Öğrencilerimize yakın tarihimiz öğrenmeleri için komşu illerde gezi turları düzenledik. Yine biz bunu sadece eğlence ile sınırda tutmayarak gençler için sportif faaliyet alanları oluşturduk. Şu ana kadar Oruçpınar ve Soğukpınar mahallelerimizde basketbol, voleybol ve futbol sahalarının olduğu, soyunma odalarının olduğu devasa iki tesisin birisini Oruçpınar Mahallesi’ne bir tanesini ise Soğukpınar Mahallesi’ne kazandırdık. Bunların yanında Küçükcerit Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir tane halı saha inşa ettik. İnşallah kış gelmeden iki tane daha halı sahayı Çağlayancerit’te ve Aksu Mahallesi’nde hayata geçireceğiz.

ÇAĞLAYANCERİT’E İLK AKILLI PARKI BİZ YAPTIK!

 Çağlayancerit’n doğal güzellikler üst düzey olan bir ilçe olduğunu aktaran Başkan Kızılseki, “İlçemiz havası, rakımı ve suyu ile gezilmesi, görülme gereken bir yer ama bu yetmez. İlçemizde mutlaka imar, mühendis ve peyzaj el deş bütünleşmiş alanlar olması gerektiğini savunduk. Bunun için de kollarımızı sıvadık. Çağlayancerit’te ilk defa bu anlamda teknik personel el değmiş projeler yaptık. İlkini belediyenin arkasında bulunan okulların yanındaki 5 bin metre karelik alanı İller Bankası hibeli modern bir pak yaparak gerçekleştirdik. Her şeyi ile otomatik olan parkımızı Çağlayancerit’ tepeden gören bir noktaya park yaparak ilk defa park deneyimimiz gerçekleştirdik. Ondan sonra park ve rekreasyon konusunda kendimize güvenimiz geldi ikincisini Helete Mahallesi’nde hemen Göksu çayının yanı başında yaklaşık 22 bn metre karelik alanı ilk başta tescilin gerçekleştirerek bu alana park ve rekreasyon alanı inşa ettik. Şu anda özellikle Helete’de gurbetçilerimiz tarafından yoğun bir ilgi gösterilen mekân haline geldi” ifadelerine yer verdi.

ÇAĞLAYANCERİT KENT MEYDANINA KAVUŞTU!

 Belediye Başkanı olmadan önce Zorkun Göleti’nin yanına tam donanımlı bir mesire alanı Zorkun Deresi üzerine de Kent Meydanı yapmak gibi bir hayalinin olduğunu kaydeden Başkan Üzeyir Kızılseki, “DSİ’nin inşa ettiği Zorkun Göleti’ vardı. Benim Belediye başkanı olmadan önce hayalim birincisi: Bu Zorkun deresini yapıp oraya kent meydanı inşa etmek vardı. İkncisi ise Zorkun deresinin etrafına mesire alanı inşa etmekti. Bunun ikisini de başardık. Zorkun deresi etrafında yapılan çalışmalar bittikten sonra oraya Çağlayancerit’i simgeleyecek bir kent meydanını Büyükşehir Belediye başkanı ile inşa ettik. Bu proje ilçeye yeni bir vizyon kattı ve insanımızın çok tercih ettiği güzel bir alan oldu. Zorkun Göleti’nin yanı başında yapmış olduğumuz rekreasyon alanın yapımında biraz bütçelerimiz sıkıntılıydı. Bu noktada imdadımıza DOĞAKA koştu ve çok güzel bir proje hazırladık. Yine 22 bin metre karelik bir alana mesire alanı inşa ettik. İçerisinde mescit, barbeküler ve lavaboları olan iyi bir yer inşa ettik. Park ve bahçe konusunda hızımız hiç kesilmedi ve Helete’nin simgesi olabilecek bir kent meydanını da Helete’de inşa ettik. Esk belediye hizmet binası önünde kalan alana da Helete’ye özgü kent meydanı inşa ettik ve şu anda vatandaşlar orada oturup muhabbet ediyorlar.” Çağlayancerit’te içme suyu ve altyapı noktasında sıkıntılı olan mahalleler olduğunu ve bu sorunların hepsini de KASKİ ve Büyükşehir’in yardımları ile çözdüklerini aktaran Başkan Kızılseki, şunları söyledi: “Soğukpınar mahallesindeki içme suyu problemin hallettik. Seçim önces vaatlerim arasında yer alan Helete Mahallemizin her bölgesini içme suyu ile buluşturduk. Çağlayancerit’te ilave içme suyu bağlantıları yaptık. Fatih Mahallemize 2 tane 100 tonluk ve 200 tonluk içme suyu depoları yaptık. İlçede bulunan tüm içme suyu problemlerin çözmek için elimizden gelen yapıyoruz. Ufak tefek kanalizasyonlarla ilgili eksikliklerimiz var. İnşallah bu sorunları çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuları halletmemiz halinde Çağlayancerit’in her yerinde içme suyu ve kanalizasyon sorunları son bulacak.”

“ULAŞIM NOKTASINDA ÇOK HASSASIZ!”

 Çağlayancerit Belediye Başkanlığı’na talip olduğunda ilk 5 yıllık dönem içerisinde Çağlayancerit’ Pazarcık üzerinden Kahramanmaraş’a bağlayan karayolu inşaatını bitireceklerini ve 5 yılın sonucunda da Çağlayancerit’ Dulkadiroğlu’na bağlayan karayolunu yatırım programına aldıracaklarını kaydeden Kızılseki, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bu konuda aksaklıklar yaşadık ve bu konuda kamulaştırmaya takıldık. Bu konu en kısa sürede çözülecek. Bizim en büyük hasretimiz Dulkadiroğlu yolunun tamamlanması için de çok gayretli bir şeklide çalışıyoruz. Bu konuyu en önemli konu olarak belirledik ve yen yasama dönem başladığında şu anda ilçemiz Dulkadiroğlu’na bağlayan bu yolun 2019’da yapılması için elimizden ne gelen yapacağız. Bu yol yapıldığı taktirde Çağlayancerit Kahramanmaraş’a çok daha yakınlaşacak. Yüksek kaliteli yol yapıldığında ilçemiz Kahramanmaraş’a çok daha yakın olacak ve ulaşım yarım saate düşecek. Bu yol kısaldığı zaman Çağlayancerit’ten merkeze olan göçler engellenmiş olacak. İlçemiz le Dulkadiroğlu arasında bulunan bazı bölgeler imara açılıp yazlık evlerin yapılmasına imkan sağlanacak. Buralardaki değerli tüm mesire alanları Kahramanmaraş’ta yaşayan vatandaşlar tarafından ilgi odağı olacak. Çağlayancerit ile Bertiz’den üretilen tarım ürünlerinin Kahramanmaraş ve çevre illere Pazar noktası olacak. Bunların yanında Kahramanmaraş sanayisi ve tekstil buradaki istihdam açığından yararlanacak. Şu anda ilçemizde yaklaşık 600 vatandaşımız Kahramanmaraş’a çalışmaya geliyorlar. Bir kısım işçi ise evlerini Kahramanmaraş’a taşımak zorunda kalıyor. Karayolu yapıldığı zaman bu tür sorunlar engellenmiş ve her iki taraf da oldukça kârlı bir kazanç sağlamış olacak. Bu proje ise ilçemiz için büyük bir dönüm noktası olacak.

 YENİ BİR ÇAĞLAYANCERİT DAHA YAPACAĞIZ!

 Yen imar planıyla Çağlayancerit’te yen bir Çağlayancerit yapacaklarını ifade eden Başkan Kızılseki, “Yolları ile bulvarları ile konut alanları ile sanayi alanları ile yeni bir şehri yeni bir vizyon oluşturmaya çalışıyoruz. Bu durum da memleketimize bıraktığımız en büyük miras olacaktır. İnşallah görev süremiz bitinceye kadar imar planlarını yaparak ilçemizin geleceğin garanti altına almaya çalışacağız. Çağlayancerit’ Soğukpınar-Kaleköy tarafına kadar genişletmeye çalışıyoruz. Yeni çevre yolu ilçemizin altından geçecek. Soğukpınar’ın altından Çetindere’den oradan Merig Yazısı’na çıkacak. Buraları da bizler imara açmaya çalıştık ancak Toprak Kurulu’nun izinler neticesinde yeni imar yerler açacağız” değerlendirmelerinde bulundu. Dünyanın en kaliteli cevizinin Çağlayancerit’te yetiştirdiğine dikkat çeken Başkan Kızılseki, Çağlayancerit Cevizinin daha geniş pazarlara açılması için çalıştıklarını belirterek; şunları kaydetti: “Bundan 10 yıl öncesine kadar geleneksel ceviz yetiştiriciliği yapılıyordu. Son 10 yıldan bu güne biraz daha bilimsel zeminde yapılmaya başlandı. Artık mühendis el değmeye başladı bu işe. İlaçlamasından, toprak analizlerine kadar uygun fidan dikilmeye başlandı. Bu konuda çok ciddi kapalı ceviz bahçeleri yapılmaya başlandı. Ceviz ithal eden bir ülke olduğumuzu düşündüğümüzde Çağlayancerit cevizine daha çok yatırım yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz de yerel yöneticiler olarak bu konunun üzerine düşmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda çalıştaylar, festivaller düzenliyoruz. Bu çalışmalarla birlikte ilçemizdeki cevizler uluslararası ve ulusal anlamda herkese tanıtmış olduk. Bu konuda cevizlerin Çağlayancerit cevizi adı altında pazarlanması konusunda çalışmalar yaptık.”

ÇAĞLAYANCERİT ŞEHİR HÜVİYETİNE DÖNÜŞTÜ!

Çağlayancerit Cumhuriyet ve Atatürk caddelerindeki tüm enerji nakil hatlarını Akedaş Genel Müdürlüğü ile konuşarak yerin altına aldıklarını bildiren Kızılseki, son olarak şunları söyledi: “Bunu yaptıktan sonra da burada sağlık açsısından tehdit oluşturan içme suyu borularımızı vardı. Onları da değiştirdikten sonra caddeyi ışıklandırması ile sıcak asfaltı ile modern bir hale getirdik. Artık dışarıdan gelen insanlarımız; ‘Çağlayancerit şehri hüviyetine dönüşmüş’ diyebilmekten kendilerini alamıyorlar. Bu da biz mutlu ediyor. Çağlayancerit şu anda hedeflediğimiz noktada. İnşallah tekrardan görev verildiği zaman ilçemizdeki çalışmalara ve ilçemiz kalkındırmaya devam edeceğiz. Yen dönemde hükümet konağı ve hizmet binası projelerimiz var. Bunun yanında bir de sosyal yaşam projemiz var. Çağlayancerit Belediyesi olarak biz tüm sosyal etkinliklerin bir arada yapılabileceği sosyal yaşam projesi yaptık. Bu proje 5 milyon TL civarında. Bu dönemde ilçemizdeki acil sorunları gidermekle uğraştık. Dediğim gibi altyapı, ulaşım ve kilit parke gibi eksikliklerimiz tamamladık. Dolayısıyla bunları ilk plana attık ve ilçemizdeki her türlü sosyal aktivitenin yapılacağı sosyal yaşam projesi hazır. İnşallah yen dönemde Kültür Bakanlığı ile finanse edeceğimiz düşünüyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Sanko Okulları Öğrencisi Yüzme Yarışmasında İl Birincisi Oldu
Kalp Sağlığınız İçin Düzenli Kontrollerinizi İhmal Etmeyin
Kalp Sağlığınız İçin Düzenli Kontrollerinizi İhmal Etmeyin
https://www.alexa.com/siteinfo