Başkan Erkoç Yedikuyular Kayak Merkezi’nde…

Başkan Erkoç Yedikuyular Kayak Merkezi’nde…

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımında sona gelinen Yedikuyular Kayak Merkezi’nde gezi ve incelemelerde bulundu.

06 Aralık 2017 - 18:12

Başkan Erkoç incelemesinin ardından sona gelindiğini ifade ederek mutlu olduklarını söyledi.

OCAK AYINDA HİZMETTE

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde incelemelerinin ardında bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Bir projemizi daha sona getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Yedikuyular Kayak Merkezimizde 1 hafta 10 günlük bir işimiz kaldı. Zaten kar da yağmaya başladı. Ocak ayı içerisinde burasını tümüyle vatandaşlarımızın kullanımına açacağız.

Burası Kahramanmaraş’ın gelişimi açısından çok önemli bir projeydi. Çünkü Kahramanmaraş’ta kış turizmiyle ilgili hiçbir faaliyet yoktu. Hatta insanlarımızın kışın gidebileceği bir alan da yoktu. Zaman zaman insanlarımız bu bölgeye çıkıyorlardı ama altyapı olmadığı için çok fazla bir kullanma durumu da yoktu” diye konuştu.

20 DAKİKADA ULAŞIM

Yedikuyular Kayak Merkezi’nin Kahramanmaraş’ın gelişimi için öenmli bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç:  “Büyükşehir Belediyesi olarak buraya yaptığımız kayak pistleri, teleski,telesijey gibi hizmetlerle çok önemli bir tesis kazandırdık. Sadece kışın değil,- bunu özellikle belirtmek istiyorum- burası yazın da önemli bir mesire alanı olacak. Yazın Kahramanmaraş merkez çok sıcak olduğunda burası çok serin olmakta. İnsanlar ferahlamak için yazın da 20 dakika içinde buraya gelecekler.

Burası kışın yağan kar sebebiyle kış sporları merkezi haline gelecek. Yazın da burası yayla olarak hizmet verecek. Buraya sadece Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi değil aynı zamanda civar illerimizden de misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.

OTEL YAPIMI İÇİN TALEPLER GELİYOR

Yedikuyular Kayak Merkezi için turizm işletmecilerinden teklifler almaya başladıklarını söyleyen Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “ Biz tesisleri yaptık ve şu anda özel sektörden de yoğun bir otel yapımı için talep var. Bizim de hedeflediğimiz bu idi. Başvurular başladı. Onlara da burada otel yapımı için yer tahsis edeceğiz. Hem kışın hem de yazın insanlar burada hoşça vakit geçirecekler. Kahramanmaraş’ımız yaklaşık 2 bin metre yüksekliğinde çok mükemmel bir alan kazandı. Bu alanı Kahramanmaraş’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bereketli bir kış sezonu olur. Yazın da yine burada vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo