ARANAN HIRSIZ LÜKS ARAÇTA YAKALANDI

ARANAN HIRSIZ LÜKS ARAÇTA YAKALANDI

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından gezici hırsızlık şebekelerine yönelik önleyici, caydırıcı ve engelleyici uygulamalara devam ediliyor.

22 Ekim 2018 - 23:14

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından gezici hırsızlık şebekelerine yönelik önleyici, caydırıcı ve engelleyici uygulamalara devam ediliyor. Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sehir girişlerinde ve çıkışlarındaki uygulama noktalarında şüpheli araçlar takibe alınıp yakalanıyor. Bu kapsamda Adana yolunda durdurulan 2017 model lüks mercedes araç şüphe üzerine durduruldu. Arac içerisinde 55 hırsızlık kaydı olan 6 kişi incelemeye alındı. Aracta hırsızlık amaçlı kullanıldığı değerlendirilen 2 çorap eldiven, 2 tornavida ve 1 özel plastik aparat olduğu belirlendi.

21.10.2018 günü saat 14.00'de Adana Yolu Polis Uygulama Noktasında şehir istikametine seyreden Lüks Mercedes Marka Arac polis ekipleri tarafından kontrol icin durduruldu. Araç içerisinde 4'ü bayan 6 şahıs olduğu tespit edidi.Şahısların çoğunluğu Evden Hırsızlık olmak üzere toplamda 55 adet hırsızlık suç kaydı olduğu tespit edildi. Çevre illerde geçmis tarihlerde kapı kilidi kırmak ve plastik kartla kapı açmak suretiyle onlarca evden hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi.

 Şüpheli şahıslar, Polis ekiplerinin dikkati sayesinde  Kahramanmaraş'ta bir olay gerçekleştiremeden il girişinde yakalanmış oldu. Şahıslar kimlik tespiti ve parmak izi tetkiki için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Şahıslardan kendisini Hacı G. olarak tanıtan  kişinin detaylı parkmak izi incelemesinde gerçekte 36 yaşındaki 9 sabıkası olan Mehmet G. isimli şahıs olduğu belirlendi. Şahsın kendisini kardeşinin kimlik bilhileri ile tanıttığı anlaşıldı. Şüphelinin hırsızlık ve bu kapsamda konut ihlali, mala zarar verme gibi 7 suçtan arandığı ve hakkında 4 yıl 7 ay kesin hapis cezası olduğu tespit edildi. Tutuklanan şüpheli cezaevine teslim edildi.

EMNİYET TEKRAR UYARDI

İl Merkezi ve ilçelerde meydana gelen evden hırsızlık olaylarının büyük çoğunluğun ev zilleri çalan sözde bohçacı ve dilenci görünümlü bayanların gerçekleştirdiğini ifade eden yetkililer,

bu gibi şüphelileri gören vatandaşların anında 155 Polis imdat telefonunu aramalarını, ayanan vatandaşların isimlerin gizli tutulduğu belirtildi.

Zile basan şüpheli bayanların kapı açılmayınca evlerin boş olduğunu tespit ederek hırsızlık amaçlı evlere girdikleri hatırlatıldı.

KAPILARI ANAHTAR İLE KİLİTLEYIN

Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli bayanların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kapıların sadece cekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde kolayca açılabileceğini belirtti. Genellikle bu tarz bayanların yanlarında kapı açmaya yarar plastik aparat olduğunu, sadece cekilerek kapatılan kapıları, kapı ara boşluğundan kart sokmak suretiyle kapı dili düşürüp birkaç saniyede açabildikleri ve bu konuda dikkatli olunarak kapıların anahtar ile mutlaka kilitlenmesi vurgulandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş’ta vahşetin yaşandığı köyde sessizlik hakim
Kahramanmaraş’ta vahşetin yaşandığı köyde sessizlik hakim
Gaziantepli Yazar Köylüoğlu’nun Başarısı
Gaziantepli Yazar Köylüoğlu’nun Başarısı
https://www.alexa.com/siteinfo