Ali Öztunç: “ Kahramanmaraş Havaalanı Tehlikeye Davet...

Ali Öztunç: “ Kahramanmaraş Havaalanı Tehlikeye Davet Çıkarıyor!”

Gaziantep havalimanına ıls gp sistemi takılırken kahramanmaraş havaalanına neden takılmıyor?”

31 Ocak 2020 - 11:48

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraşlıya reva görülen çifte standartı sert bir dille eleştirerek, Gaziantep Havalimanına ILS GP sistemi takılırken, Kahramanmaraş Havalimanına neden takılmadığını sordu.

CHP’nin Atom Karınca lakaplı çalışkan vekili Ali Öztunç, Kahramanmaraşlının hakkını savunmaya devam ediyor.

“MİLYONLARCA LİRA HARCANDI, UÇAK İNEMİYOR”

Ali Öztunç, son olarak uzun süredir çözüm bekleyen havalimanı sorunlarına dair bir basın açıklaması yaptı. Öztunç açıklamasında, “Kahramanmaraş Havaalanında uçakların yüksekliğini, hızını ve yerini belirlemek için kullanılan GPS’de yaşanan sorunlar nedeniyle çok sayıda uçak pisti pas geçmek zorunda kalmaktadır. Milyonlarca lira harcanarak yapılan havaalanına uçaklar inememektedir. Şehrimize gelmek isteyen yurttaşlar, çoğu zaman Kahramanmaraş havaalanına inemeyen uçaklar nedeniyle Gaziantep Havalimanı’na mecburi iniş yapmak zorunda kalmaktadır” dedi.

GAZİANTEP’E VAR, KAHRAMANMARAŞ’A YOK

Yan yana yer alan iki ildeki farklı uygulamaya dikkat çeken Öztunç, “Gaziantep Havalimanı ILS GP sistemi olumsuz hava koşullarının yaşandığı günlerde uçuş trafiğinin aksamaması ve uçakların sorunsuz inebilmesi için yenilenmesine rağmen, uçakların inemediği Kahramanmaraş Havaalanı için hiç bir şey yapılmamıştır “ ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞ ÜVEY EVLAT MI?”

Öztunç, açıklamalarının devamında şunları söyledi;

“Türkiye’nin pisti en çok pas geçilen havalimanı olan Kahramanmaraş’tadır. Uçakların pas geçmesi artık kronik bir sorun haline gelmiştir. Kahramanmaraş Havaalanı’na bir facia yaşanmadan biran önce, olumsuz hava koşullarının yaşandığı günlerde uçuş trafiğinin aksamaması ve uçakların sorunsuz inebilmesi için ILS GP (inişe geçen uçağın süzülüş açısını veren sistem) cihazının bir an önce takılması gerekmektedir. Gaziantep Havaalanının bu sorununu gideren AKP, neden Kahramanmaraş Havaalanının bu sorununu gidermiyor? Bu cihaz neden Kahramanmaraş Havaalanına takılmayarak insanlar mağdur ediliyor? AKP Kahramanmaraş’a neden üvey evlat muamelesi yapmaktadır?”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Çanakkale Zaferi, Milletimizin Birliğinin ve Beraberliğinin Nişanesidir”
“Çanakkale Zaferi, Milletimizin Birliğinin ve Beraberliğinin...
Arıkan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Arıkan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
https://www.alexa.com/siteinfo