AKMOD GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKA

AKMOD GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKA

Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten AKMOD(arama-kurtarma-moral-destek gönüllüleri) teşkilatına 25 yeni üye katıldı.

02 Mayıs 2018 - 20:22

Büyükşehir İtfaiyesi Eğitmenlerinin verdiği 18 saatlik eğitimlerini tamamlayan AKMOD gönüllüleri, Büyükşehir İtfaiyesi Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder’in de katıldığı törenle sertifikalarını aldılar.

Törende konuşma yapan Küçükönder: ‘’2008 yılında birkaç arkadaş ile bir araya gelerek kurduğumuz AKMOD, bugün 4.000’den fazla üyesi ile il genelinde hizmet verecek duruma geldi. Amacımız, her şartta arama-kurtarma faaliyetlerine katkıda bulunmak ve milletimizin hizmetinde bulunmaktır. Hedefimiz, bu teşkilatı onbinlerce üyesi ile en ücra mahallelerde dahi yaygınlaştırmaktır. Vatan sevgisi ve bilinciyle, milletimizin hizmetindeyiz. Bu vesile ile eğitimlerini tamamlayan gönüllülerimize bir AKMOD üyesi oldukları için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.’’ Dedi.

25 kişiden oluşan AKMOD gönüllüleri, yangın, deprem, sel anında kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği halinde, müdahale ve iletişim metodları, kriz anında toplumsal psikolojiyi yönetme ve liderlik yaklaşımı konularında eğitim alıyor. Sporun da ana unsurlardan biri olduğu eğitimlerin ana teması ise vatan ve millet sevgisi.

AKMOD gönüllerine yönelik eğitimlerin yıl boyunca aralıksız devam edeceği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo