AFŞİNLİ BAYAN MUHTAR ADAYI ADAYLIĞINI MİTİNG HAVASINDA...

AFŞİNLİ BAYAN MUHTAR ADAYI ADAYLIĞINI MİTİNG HAVASINDA AÇIKLADI

Afşin'de Efsusturan Mahallesi Muhtar Adayı Cahide Ertekin Bölgede bir ilki gerçekleştirdi.Ertekin Muhtar adaylığını Miting havasında  ilan etti.

27 Ocak 2019 - 14:10 - Güncelleme: 27 Ocak 2019 - 14:15

Bugün Efsusturan Mahallesinde Mahalle halkıyla birlikte Basının karşısına çıkan Ertekin,Efsusturan Mahallesi Muhtar Adaylığım; Kadınların halkın iradesiyle seçilebilecekleri bir görevde yer almaları, hem de toplumun belli bir bölümünün kadınlar tarafından da temsil edilmesi anlamında büyük önem arz etmektedir. Kadınlarımız maalesef her işte olduğu gibi temsiliyet konusunda da geri planda kalmaktadır. Kadınlarımızın yerel yönetimlerde de yer almasını istiyoruz. Hiçbir Kadının el atıp da yarım bıraktığı bir işi bilmiyorum diyerek Efsusturan Mahallesinin kaderini değiştirmek için Muhtar adaylığımı açıklıyorum dedi.

Açık havada Muhtar Adaylığını açıklayan ve mini bir Miting havasında geçen programda konuşan Efsusturan Mahallesi Muhtar Adayı Cahide Ertekin, 

Yüce peygamberimizin ifade buyurdukları gibi:

‘’Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimseler değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.’’Biliyorsunuz muhtarlar bulunduğu mahallede devletin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlık; halkın talep, problem ve ihtiyaçlarını yetkili makamlara iletme hususunda en doğru araçtır.Ben mahallemdeki insanımın sıkıntılarını anlayabilecek durumdayım. Mahallemdeki birçok değerli insanla sürekli mahallemin sorunlarını irdeliyoruz ve çözüm yolları üretiyoruz. Muhtarın buradaki kişilere hitap edebilmesi halkın dertleriyle dertlenmiş dürüst ve güvenilir bir insan olması gerekir. Yine Mahallenin tamamını göz önüne alarak hizmetlerini adil bir şekilde sunması gerekir. Türkiye genelinde birçok mahalleli muhtarın yüzünü yıllardır görmediğini, hatta önemli bir kısmı kim olduğunu dahi bilmediğini ifade ediyor. Kimse halk içinde görünmemek için seçilmemeli, kimse seçildiği günden sonra mahalleli ile iletişimi kesmemeli halkın her zaman içinde olmalıdır. Sadece seçim öncesi eline çiçek alıp dolaşmakla, kapı eşiklerine broşür koymakla mahallemizin sorunları çözülmüyor. Ben, muhtar seçilmem halinde Mahalle sakinlerinin bana her zaman ulaşabileceklerinin garantisini veriyorum. Gelip beni makamımda bulamamaları halinde; bana telefonla ulaşıp rahatlıkla sorunlarını iletebilirler dedi.

Konuşmaları sık sık mahalle sakinlerinin alkışlarıyla kesilen Efsusturan Mahallesi Muhtar Adayı Cahide Ertekin,Bir diğer husus ise mahalle sakinlerine hitap edebilmek için mahalleme onların gözünden bakabilmem gerekiyor. Biz seçmenimizle oturup mahallemizin ihtiyaçlarını konuşacak; mahallemizin sorunlarını öncelik sırasına göre tespit edecek, ekibimizle oturup bu problemleri nasıl çözeriz buna kafa ve yürek yoracağız.Yerel yönetimlerin hizmet sunumu konusunda  tecrübeli bir insanım.Yıllardır aktif siyasetin içerisinde halka hizmet hakka hizmettir düsturuyla hareket ediyorum.Aynı zamanda güzel Afşin’imizde uzun yıllardır esnaflıkta yapmaktayım. Bu tecrübelerimi kullanarak Efsusturanımızın daha güzel ve yaşanılabilir bir mahalle olabilmesi düşüncesiyle aday oldum. Bu noktada da çözüm üretemeyen rakiplerle değil, halkıma hizmet noktasında yarış verdiğimi belirtmek isterim. Yapacağımız hizmetler insanlık onuruna yaraşır biçimde sevgi, dürüstlük ve hakkaniyetle gerçekleştirilecektir. Çalışmalarımızda en büyük yardımı yüce Rabbimizden dileriz.Yıllardır mahallemizin sorunları ileyeterince ilgilenilmediğini, benim de muhtarlık işini liyakatle yapabileceğimi söyleyen birçok değerli mahalle sakini oldu. Bana 'muhtar adayı olmak ister misin' dediler. Ben de yakınlarımla konuşarak onların da uygun görmesiyle, Efsus-Turan Mahallesi muhtar adaylığına karar verdim. Onların bizi yüreklendiren güçlü destekleriyle bu vebali yüksek göreve Bismillah diyerek talip oldum. İşte bu gün büyüklerimiz ve ekibimle yaptığım istişareler sonucunda , bana gösterilen teveccüh üzerine adaylığımı açıklıyorum. Saygıdeğer mahalle sakinlerimizin özellikle siz değerli kadınların destekleriyle aday olduğum ve seçilmem durumunda yürüteceğim bu görevimi doğruluk ve liyakatle yürütmem hususunda cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun.Bilim ve teknoloji çağında sorunları yerinde ve zamanında tespit edip ivedi ve akılcı çözümler üretmek büyük önem taşımaktadır. Doğru yönetim; sorumluluğunun bilincinde, yönetmeye liyakatli ve dirayetli yöneticiler ve onların ehil kadrolarının eliyle gerçekleştirilebilir. Daha yaşanılası bir Efsusturan için mahallelimden destek ve dua bekliyorum.Başarı ve Tevfik Yüce Allah’tandır dedi.

Program hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Arkadaşlarına pusu kuran şahsın otomobili kundaklandı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
Husumetli olduğu arkadaşlarına pusu kurdu: 1 ölü, 1 yaralı
https://www.alexa.com/siteinfo