500 kilometreden gelip, çocukların gönlünü ısıttılar 

500 kilometreden gelip, çocukların gönlünü ısıttılar 

Ekinözü Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün bir süre önce başlattığı 'Kalem Tutan Eller Üşümesin' kampanyasında bot ve mont gibi yardımların ulaştırıldığı öğrenci sayısı, 2 bini aştı. 

09 Ocak 2018 - 21:17 - Güncelleme: 09 Ocak 2018 - 21:19

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, sosyal sorumluluk projelerinin, Türkiye’nin birçok yerinden destek gördüğünü belirterek, “Bu soğuk kış günlerinde gönülleri ısıtan tüm herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Ekinözü Belediyesi’nin hayata geçirdiği, 'Kalem Tutan Eller Üşümesin' kampanyası, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteği ve katkısı ile çığ büyüyerek gönülleri ısıtmaya devam ediyor. Çocuklar tebessüm etsin diye Mersin’den yola çıkan ‘Tebessüm Gönüllüleri’, 500 kilometre uzaktan 20 kişi ile gelip Ekinözü Belediyesi’nin başlattığı projeye destek oldu. Tebessüm Gönüllüleri, Ekinözü’ne bağlı Soysallı Mahallesindeki Enerjisa İlk ve Ortaokulu’nda, çocuklara hediye dağıtıp, sevindiren gönüllüler palyaço ve sihirbaz kostümleri giyerek rengârenk görüntüler ortaya çıkardı. Şenlik havasında geçen etkinlikte çocukların yüzleri boyanıp, sihirbaz gösterileri yapıldı. Daha önce hiç bu kadar eğlenmediklerini söyleyen çocuklar dans ederek, şarkılar söyleyerek unutulmaz bir gün yaşadılar.
Amaçlarının çocukları ve yetişkinleri güldürüp yüzlerinde tebessüm oluşturmak olduğunu belirten Tebessüm Gönüllüleri sorumlusu Yasemin Birbudak, “Tebessüm Gönüllüleri olarak Mersin’den Ekinözü’ne geldik. 3 yıl önce kendi çabalarım ile kurduğum gönüllü grubumuzda her meslekten insan var. Gönüllü olarak iyiliğin unutturulmaması adına oluşturduğumuz bir kurum. Biz Türkiye’nin her iline gidiyoruz, her memleketten, her ırktan insana gidiyoruz. Çocukların kimliksiz olduğuna inanıyoruz. Her yerde bizi görebilirsiniz. 3 hafta önce Van’a gittik, bugün buradayız, 2 hafta sonra Diyarbakır’a gideceğiz. Şiddet önleme merkezleri ve kadın sığınma merkezindeki kadınlar ile çalışıyoruz. Reyhanlı ve Yayla Dağı’ndaki kamplara Türkmen ve savaş mağduru kardeşlerimizin yanına gidiyoruz. Çocukların çevresinde bir anne olarak acı değil, tebessüm çizmek amacıyla bu yola çıktık” dedi.
Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise, hedeflerinin 5 bin ihtiyaç sahibi çocuğun yüzünü güldürmek olduğunu söyledi.
Başkan Çeleğen, “İlçemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin içini ısıtmak ve kalem tutarken gözlerinin gülmesi için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğümüz koordinesinde ‘Kalem Tutan Eller Üşümesin’ adı altında bir kampanya başlattık. Bu kampanyamız, kısa sürede şehrimizin sınırlarını aşarak ülke genelinde destek gördü. Bu anlamlı kampanyada ‘çorbada bizim de tuzumuz bulunsun’ diyen çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğini alabilmek bizleri daha da şevklendirdi. Şuana kadar yardım ulaştırdığımız çocuklarımızın sayısı 2 bini aştı. Hedefimiz olan 5 bin çocuğa ulaşmak için ülkemizin yüreği iyilikle çarpan insanları ve sivil toplum kuruluşları ile el ele ve gönül gönüle vererek yolumuza devam ediyoruz.
Tebessüm Gönülleri ekibi, 20 kişi ile Soysallı Enerjisa İlk-Ortaokuluna geldiler. Öğrencilerimize hem kıyafet dağıttılar hem de eğlence programları ile çocuklarımıza unutamayacakları bir gün yaşamalarına vesile oldular. Mersin’den buraya gelen Tebessüm Gönüllüleri ekibine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo