1K Kimya, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne imza attı

1K Kimya, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne imza attı

Dünya çapında 1.200’den fazla imzacısı bulunan ve Türkiye’den de yüzlerce  imzacının olduğu Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (Women’s Empowerment Principles – WEPs) en yeni imzacısı, Yılın Kadın Girişimcisi seçilen Sevginar Baştekin'in kurucusu olduğu 1K Kimya oldu.

09 Ocak 2018 - 13:46

HighGenic markası ile ev bakım ve temizlik ürünleri sektörünün aranan firması olan 1K Kimya, kadınların daha çok iş hayatına katılım göstermeleri ve iş hayatında eşit koşullarda varlık gösterebilmelerine verdiği önemi Kadının Güçlenmesi Prensipleri ile imza altına aldı.

Kadının Güçlenmesi Prensipleri, kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen özel sektörün küresel çaplı en önemli girişimlerinden biri. Dünyada en fazla WEPs imzacısı olan ikinci ülke konumundaki Türkiye’de aktif olarak yüzlerce imzacı yer alıyor. 2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan WEPs platformu, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunuyor.

Kadınlar, iş hayatında artık daha aktif daha cesur daha kararlı

Bu yıl Garanti Bankası, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Ekonomist dergisi iş birliğiyle 11.’si düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda, “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” seçilen 1K Kimya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sevginar Baştekin, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayarak, eşitlikçi çalışma ortamı yaratma hedefi doğrultusundaki kararlı çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerinin altını çiziyor ve ekliyor: "Kadınlar, iş hayatında artık daha aktif daha cesur ve daha kararlı. 1K Kimya olarak kurulduğumuz günden bu yana kadınların aktif olarak iş hayatında yer almalarını ve herhangi bir ayrım olmadan eşit koşullarda varlıklarını sürdürmelerini çok önemsiyoruz. Kadınların iş hayatına katılımını desteklemek için, sirketimizde çalışanlarımızın yarısından fazlasının kadın olmasına özellikle dikkat ediyoruz. Cinsiyet eşitliğinden kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkânlarıyla desteklenmesine varıncaya kadar yedi temel ilkesi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) benimsemiş bir kurum olmaktan gururluyuz. Kadınlarımızı çok daha fazla cesaretlendirmek, haklarını korumak ve onların iş hayatında güçlü adımlarla ilerlemelerini destekleyici çalışmalarımıza devam ediyor olacağız.”

Söz konusu 7 temel ilke:

  1. Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması,
  2. Tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, bu ilkelerin desteklenmesi,
  3. Tüm kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması,
  4. Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkânlarıyla desteklenmesi,
  5. Kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması,
  6. Toplumsal insiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi,
  7. Cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanması olarak sıralanıyor.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo