15 Kilo Altınla Halı İşledi

15 Kilo Altınla Halı İşledi

Kahramanmaraş’ta altın ustası Nihat Açıkgöz, 2 metrekarelik altın işleme halıyı 3 ayda tamamladı.

06 Mart 2020 - 14:38 - Güncelleme: 06 Mart 2020 - 14:45

Nihat Açıkgöz, bu çalışmayla altın işleme sanatını daha ileri seviyeye taşımak istediklerini belirtti.Onikişubat ilçesi, Kurtuluş Mahallesi, Kanlıdere Caddesi'nde atölyesinde 35 yıldır altın işlemeciliği yapan Nihat Açıkgöz (46), 2017 yılında projesini hazırladığı, 2 metrekarelik halıyı 15 kilo 24 ayar altın kullanarak 3 ayda bitirdi.
Altın halının tamamlanmasıyla patentini alan ve seri üretim için hazırlıklarını tamamlayan Nihat Açıkgöz, talep edilmesi durumunda altın halı işleyebileceğini söyledi.
Altın işlemeciliğinde Kahramanmaraş’ın İstanbul ile yarıştığını ifade eden Açıkgöz, “35 yıldır bu mesleği yapıyorum. 2017 yılında aklımıza böyle bir fikir geldi. 3 ay önce çalışmalara başladık şu an tamamladık. Mutluyuz, vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Sektör açısından bir farkındalık oluşması için yaptık. Altın işleme sanatında gördüğümüz esinlendiğimiz, daha ne yapılabilir düşüncesiyle hareket ettik. Altın işleme konusunda Kahramanmaraş’ta çok iyi ustalarımız var. Bu çalışmalarımızla altın işleme sanatını daha ileri seviyeye taşımak istedik. Altın halımız 2 metrekare olarak hazırlandı. Her türlü ayarda ve ağırlıkta artık altın halı işlemesi yapabiliriz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Durdurulan otomobilde uyuşturucu çıktı: 3 kişi tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
Adana'da sahte kadın avukat tutuklandı
https://www.alexa.com/siteinfo